Sport

Tisztes vásárhelyi helytállás az Eger ellen

Úgy tűnik, mióta biztossá vált, hogy nem kerülhetnek a legjobbak közé Utasiék, felszabadultabbanjátszanak.

Közel két évvel súlyos sérülése után először volt kezdő Czibere, de Mócsai sem ült sokáig a cserepadon – mert Utasi gyorsan beszedett 3 faultot. Az Eger kezdett jobban, de Kukla, Szilágyi és Mócsai szép kosaraival átvette a Kosársuli a vezetést. Jól védekezett a csapat, bár az ellenfél irányítóival nem igazán bírtak. Az első negyed mindenesetre vásárhelyi előnnyel zárult. (18-21)

A hazaiak a második 10 percben sem tudtak kintről betalálni, de a Kováts/Zsemlye centerduó szépen termelt. A Kosársuli  a jónéhány kihagyott büntető ellenére partiban maradt. (28-27, majd 42-40). Mócsai továbbra is remekelt, de Vas  és Czibere is betalált. A negyed vége ezúttal az Egeré volt, büntetőkből nem hibázva 48-40-re elhúztak.

A második félidő kezdetén úgy tűnt, elment a meccs: az Eger a betörések és centerkosarak után triplákból is betalált, a vendégcsapat pedig csak szenvedett. (58-47) Az időkérés a cserék segítettek, az alacsonyabb csapatszerkezettel feljavult a védekezés. Támadásban Vas és Szilágyi foghatatlan volt, Czibere pedig nem tudott büntetőkből hibázni. 58-57, majd 65-62 lett az állás.

Az  utolsó negyedben továbbra is remekül védekeztek Schédáék, de Vas 2 triplája után (68-65) már semmi sem sikerült. Sorra pördültek ki a jónak tűnő dobások a kosárból, a hazaiak viszont be-betaláltak – így 8-10 pontra nőtt az Eger előnye. Egyre több rossz döntést  hoztak az irányítók is, centereink pedig elfáradtak. A különbség (80-69) túlzott, de a kevesebbet hibázó hazaiak egy küzdelmes, jó meccsen megérdemelten nyertek.

EKF-Eger Hész SE – EnterNet Vásárhelyi  KS 80-69 (18-21, 30-21, 17-17, 15-10)

NB I/B-s férfi mérkőzés – Eger, 80 néző – vezette: Fodor, Mester és Balogh L.

Kosársuli: SZILÁGYI 11, Czibere 13, Utasi 3/3, VAS 17/9, Kukla 10,

csere – MÓCSAI 13, Vejonovics, Schéda 2, Kis G., Grezsa

dr. Elek András edző: “Egészen jól játszottunk, ezzel a teljesítménnyel simán nyertük volna az utóbbi 3 meccset. Remélem kellő önbizalmat szereztek a játékosok a folytatásra.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik