Sport

Költözhetnek a Vasas vízilabdázói a Komjádiból

Váratlan közjáték zavarja meg a TEVA-Vasas Uniqa férfivízilabda-csapatának mindennapjait. Lehet, hogy uszodát kell keresniük.

Vígh László kormánybiztos március 14-i dátumozással levelet küldött Markovits Lászlónak, a Vasas SC elnökének, melyben tudatja, hogy a Császár-Komjádi uszodába ezentúl csak 500 főt engedhetnek be a megváltozott menekülési útvonal miatt – írja a vlv.hu oldal.

A Vasas vízilabdacsapata itt játssza hazai mérkőzéseit, az uszoda 1700 fő befogadására alkalmas.

A kétszeres BEK-győztes együttes ezzel igen nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen hamarosan kezdődik a bajnoki rájátszás, illetve a Dubrovnik elleni BL negyeddöntő visszavágóján is nagyobb érdeklődésre számítanak, mint pár száz néző.

Méhes Jenő, a TEVA-Vasas-UNIQA szakosztály igazgatója a vlv.hu-nak elmondta, hogy váratlanul érte őket a döntés. Bíztak benne, hogy az összes előírás betartásával marad az eredeti befogadóképesség, de be kell lássák, tévedtek. Elképzeléseik szerint más helyszínt fognak keresni, mert mindenkinek az az érdeke, hogy minél többen látogathassák a mérkőzést.

A menekülő-útvonalak problémája a tavalyi nagy volumenű beruházáskor nem került terítékre, így azon nem változtattak. Éppen ezért nem várható el, illetve nem kivitelezhető egy újabb változtatás a létesítményben.

A Vasas vezetői szeretnék a csapatot továbbra is a nagy múltú uszodában versenyeztetni, ezért igyekeznek közösen megoldást találni a problémára az üzemeltetővel.

Eredmények – elmaradt mérkőzések
Kaposvár- Debrecen 11-12 (3-5, 2-2, 3-1, 3-4)
A legjobb góldobók: Gyurováth, Juhász-Szelei, Burburan 2-2, illetve Varga T., Misic 3-3
PVSK-Fűszért – BVSC-Zugló 7-9 (3-2, 0-1, 3-3, 1-3)
A legjobb góldobók: De Blasio, Bóbis, Hangay 2-2, illetve Hőna, Nagy, Kotsidis 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik