Sport

Elrajtolt a magyar pilóta a Mexikó-ralin

Az ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila kettős a 18. időt futotta a rali-világbajnokság harmadik, mexikói versenyének csütörtöki prológján.

A magyar páros 59.2 másodperc alatt teljesítette a Guanajuato belvárosában rendezett 1,05 kilométeres szakaszt, 5,5 másodperccel lassabban mint az első norvég Petter Solberg.

Érdi Tiborék idén összesen három világbajnoki futamon állnak rajthoz, és az első megméretés, majd következik a németországi és a spanyolországi viadal. Egy 2012-es fejlesztésű Mitsubishi Lancer EVO 10-es autóval szerepelnek, és a mostani versenyen azonban alaposan megnehezíti a dolgukat, hogy csak csütörtökön kapták meg a gépet.

Mexikóban összesen 24 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, ezek össztávja több mint négyszáz kilométer, a viadal teljes hossza pedig 1200 kilométer.

Kedvcsináló a mexikói versenyről:

Ifj. Érdi azt tervezi, hogy amennyiben idén az eredményei megfelelőek lesznek, akkor jövőre már hat viadalon áll rajthoz az úgynevezett PWRC-kategóriában. A PWRC a volt N-csoport, ahol a versenyautók alkotóelemei nagyon sokban hasonlítanak az “utcai” gépekhez.

A magyar autóversenyző tavaly és tavalyelőtt is három-három vb-futamon vett részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik