Sport

Visszapillantó: Sousa esélyt adott a fiataloknak

A Videoton FC – DVTK Ligakupa mérkőzés üde színfoltját jelentették azok az ifjú labdarúgók, akik lehetőséget kaptak a találkozón.

Paulo Sousa a fehérváriak vezetőedzője ezen az összecsapáson több reményteljes tehetséget állított a kezdőcsapatba, és a cserék között is találtunk olyan játékost, aki alig múlt húsz esztendős, vagy éppen még ennél is fiatalabb volt. Gyurcsó Ádám, és Szolnoki Roland mellett a télen szerződtetett Kovács István is kezdett, míg a félidőben állt be az utánpótlás válogatott, és a Videoton-Puskás Akadémia védője Margitics Andor, valamint bemutatkozott a Sóstói stadion közönségének a szerb U 19-es válogatott Uros Nikolic is.

–     A fiatal játékosoknak is szokniuk kell azt a játékrendszert, azt a gondolkodásmódot, amely a klubunkat jellemzi. Nagyon fontos, hogy időről-időre játéklehetőséghez jussanak, szerencsére nagyon jó alkalmazkodnak ezekhez az új rendszerekhez. Természetesen szükségünk van arra, hogy ők is fejlődjenek, és segítsék a csapatot. Ezt ezen a mérkőzésen tökéletesen megoldották. Egy vezetőedzőnek segítenie kell a fiatal játékost karrierjében, ennek a legjobb módja, hogy lehetőséget ad nekik, hogy megmutassák, hogy valójában mit is tudnak. Ezúttal is így történt. Van egy olyan lehetőség, hogy valaki egy bizonyos szinten marad, de az is elképzelhető, hogy ugrik egy nagyot, és abszolút profi labdarúgóvá válik. Ezért nagyon fontos az ő szerepeltetésük. – nyilatkozta a Fehérvár24-nek a Videoton mestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik