Sport

Szombathelyen indul az I. Nemzeti Snapszer Bajnokság

Egyesek úgy gondolták, elég a póker teljhatalmából, itt az ideje, hogy a magyar kártya is megkapja a maga műsoridejét.

Most már biztos, úgyhogy közhírré tétetik: Magyarország egyik legismertebb kártyajátéka kilép a dohos kricsmik miliőjéből és a középiskolai osztálykirándulások lámpaoltás utáni világából, hogy hódító körútra induljon. Nem is akármilyenre: a kőszegi megszállott zsugások és baráti körük által alapított Magyar Snapszer Szövetség ugyanis első alkalommal indít országos bajnokságot, ami rögtön nem kis pénzekkel gurigázik, a győztes ugyanis – most lehet nagy lélegzetet venni, kedves ügyes snapszlisok – 10 millió forintos fődíjat vihet haza.

Az első megyei selejtezőre március 16-án kerül sor az Aréna Savariában, és több mint fél éven keresztül zajlanak majd a selejtező versenyek országszerte, minden megyeszékhelyen és a fővárosban, de lesznek kupák Felvidéken, Burgenlandban, Erdélyben, a Balatonon, fesztiválokon, egyetemi klubokban – a döntő pedig majd októberben, a Petőfi Csarnokban.

Ambíció és szívügy

„Pár fős asztaltársaságból, baráti körből nőtte ki magát először a Magyar Snapszer Szövetség, majd az ehhez kapcsolódó bajnokság, melyet nagy ambícióval és lelkesedéssel kezdtünk el szervezni. Igazi szívügyünkké vált a snapszer, és szeretnénk valódi kultuszt teremteni Magyarországon, illetve bebizonyítani a fiatalabb korosztályok számára is, hogy nincs ennél jobb kártyajáték a világon” – hívta fel a figyelmet Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség elnöke.

Aki érez magában nyerési hajlamot, annak nincs más tennivalója, mint jövő hét pénteken, a selejtező napján délután 4 és 5 óra között bekocogni a szombathelyi Arénába, és 1000 forint nevezési díj ellenében már versenyben is van. Minden egyéb infót a snapszer.hu-n lehet megtalálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik