Sport

Egy hónapja nem tudnak a magyar kenusról

Rakonczay Gábor továbbra sem ad jelet magáról. Az Atlanti-óceán átszelésére egy kenuval indult. Felesége szerint most akár könyvet is írhat.

Rakonczay Gábor a világon elsőként próbálja átszelni egyetlen kenuval az Atlanti-óceánt. Feleségével, Viktóriával ez korábban már sikerült neki, most viszont egy hónapja semmilyen információ nincs róla. Nem tudni, merre halad a nyílt vizen.

Decemberben vágott neki az általa és Fa Nándor által tervezett kenujával az útnak, február 6. óta nem adott életjelet magáról. Két brit kenus is az ő útvonalán halad, és egy magyar vitorláshajó (Szeremley Huba nemzetközi hírű borász vezetésével) is a nyomába eredt.

“Tommy (az egyik brit kenus – a szerk.) sodródik, valószínűleg az időjárás az oka, mert jelenleg erős szelek fújnak a térségben. Feltehetően Gábor is kevesebbet tud evezni a jelenlegi körülmények között. Nicolas, a másik angol evezős jelentősen le van maradva Tommy mögött, és amennyire Gábor korábban minden nap túlteljesítette Nicolas sebességét, valószínűleg mostanra jócskán lehagyta az angol evezőst. Az Elizabethről, a magyar vitorlásról még nem érkezett hír, hogy látták volna Gábor kenuját és gyakorlatilag, ha eddig nem találkoztak, napról napra egyre kisebb az esély, hogy észreveszik egymást” olvasható az expedíció hivatalos weboldalán.

Ezekben a napokban járhat a magyar sportember a táv felénél. Felesége, Viktória a stop.hu oldalnak nyilatkozva elmondta, Gábor jelenleg könyveket olvashat, vagy éppen írhat, vagy zenét hallgat, hiszen rengeteg dalt írt ki neki az utazás előtt.

“Borzasztó lehet az egyedüllét, pszichésen biztosan nagyon megviseli őt. Könnyebb lenne neki, ha tudná, hogy családja, barátai, a szponzorok, és rajtuk kívül megannyi ember, akiket személyesen nem is ismer, mind mellette állnak, gondolnak rá és drukkolnak neki” – mondta Rakonczay Viktória a Stop.hu-nak, és azt is hozzátette, hogy a kenu úgy lett megépítve, hogy ne tudjon elsüllyedni.

Rakonczay Gáborral egy nagy vihar után szakadt meg a kapcsolat, a telefonját nem tudja használni, és az amerikai partiőrség sem tudta befogni a kenu helyzetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik