Sport

Ötödik a magyar párbajtőrcsapat a Vk-n

Az ötödik helyen végzett a magyar válogatott a férfi párbajtőrözők tallinni Világkupa-versenyén. Magyar bronz a kadett vívó-Eb-n.

Az Imre Géza, Boczkó Gábor, Somfai Péter, Rédli András összeállítású csapat a verseny honlapja szerint a nyolcaddöntőben 32-25-re verte a lengyel együttest, majd a negyeddöntőben “hirtelen halálban” 31-30-ra kikapott az orosz alakulattól, utána azonban megnyerte további két meccsét: a svájciakat 33-31-re, a kínaiakat pedig 28-23-ra győzte le.

“Szerencsétlen tussal kaptak ki a fiúk az oroszoktól, de pozitívum volt, hogy nem estek össze, hanem megnyerték a két utolsó mérkőzésüket, pedig nem könnyű ellenfelekkel vívtak. Az biztos, hogy őrzik a harmadik helyüket a világranglistán” – mondta Udvarhelyi Gábor keretedző.

A szombaton zárult egyéni versenyben Imre 6., Boczkó 18., Somfai 25., Rédli pedig 41. lett a 239 fős mezőnyben.

A férfi párbajtőrözők számára nem rendeznek csapatversenyt a londoni olimpián, így kvótához jutni csak egyéniben lehet. E tekintetben Imre Géza jól áll, Boczkó Gábornak viszont bravúrra, vélhetően éremszerzésre van szüksége ehhez az utolsó, kvalifikációs versenyen, két hét múlva, Párizsban.

A hétvégén még egy külföldi viadalon szerepeltek magyarok, a velencei férfi tőr GP-n Szabados Gábor és Széki Bence került fel a főtáblára, előbbi 41., utóbbi 63. lett.

Bronzérmes a lány kardcsapat a kadett vívó-Eb-n

A magyar válogatott bronzérmet szerzett vasárnap a lány kardozók csapatversenyében a horvátországi Porecben zajló kadett vívó-Európa-bajnokságon.

A viadal honlapja szerint a Márton Anna, Mihalik Nóra, Kelecsényi Mira, Sétáló Mirella összeállítású csapat a németek elleni siker után az elődöntőben kikapott az orosz együttestől, a bronzmérkőzésen viszont magabiztosan nyert a franciák ellen.

Csütörtökön egyéniben Márton győzött, Mihalik pedig ezüstérmet szerzett. A nap másik számában a fiú tőrözők között negyedik lett a magyar csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik