Sport

Lefejezte magát a súlyemelő-szövetség

Lemondott posztjáról a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, Dobos Imre, illetve az általa vezetett elnökség az MSSZ vasárnapi közgyűlésén.

A szövetség gazdálkodása körüli viták vezettek a vezető testület távozásához.

Az alapszabály szerint az új vezérkar megválasztásához közgyűlést kell összehívni 45 napon belül.

A magyar súlyemelés az athéni olimpia doppingbotrányai után nagyon lassan tért magához, a sportág szövetsége többször került válságba a belharcok miatt, Nagy Péternek azonban jó esélye van az olimpiai indulásra.

A szövetség vezetése a következő közgyűlésig hivatalban marad

A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnöke és elnöksége a következő közgyűlésig hivatalban marad, s a megújulás jegyében akarja folytatni a munkát – jelentette ki Dobos Imre, az MSSZ első embere.

Az elnök a vasárnapi közgyűlést követően este reagált a távirati iroda megkeresésére. “Azért ajánlottam fel a lemondásomat a közgyűlést megelőző rendkívüli elnökségi ülésen, s kértem hasonló lépésre a testületet, hogy ezzel segítsem a megoldást, s legyen új vezetése a szövetségnek. Az elnökség, ahogy jómagam is, funkcióban maradunk a következő közgyűlésig, amit a lehető leghamarabb szeretnék összehívni. Hangsúlyoznám, hogy gazdasági vitáról szó sem volt, s az elnöki beszámolómat a közgyűlés 90 százalékos igennel fogadta el, a 72 küldöttből csupán öten voksoltak ellene” – nyilatkozta Dobos Imre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik