Sport

A Mladost Zagreben át vezethet az út az elődöntőbe

Az olasz fővárosban, Rómában kisorsolták a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában negyeddöntőjének párosításait.

A Híd-Szeged Beton VE a horvát Mladost Zagrebet kapta. A továbbjutás két mérkőzésen dől el. A horvát Mladost Zagreb lesz az ellenfele az A-Híd Szeged Beton-nak a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az első találkozót március 14-én a horvát fővárosban, a visszavágót pedig április 18-án, az újszegedi Sportuszodában rendezik.

A horvát csapat legismertebb játékosa, Vanja Udovicsics, akinek neve ismerősen csenghet a szegediek számára. Ő volt ugyanis az a pólós, aki 2010 januárjában kirobbantotta a verekedést a magyar és a szerb válogatott között az újszegedi Sportuszodában. A Mladost 10-szeres horvát bajnok, utoljára 2008-ban volt aranyérmes. Hatszor hódította el a horvát kupát.

Az idei Bajnokok Ligája csoportban a Jug Dubrovnik mögött a második helyen végzett, megelőzve a német Spandaut és a szerb Vojvodinát.

Juhász Zsolt, az A-Híd Szeged Beton szélsője: Igazi sztáralakulat a Zagreb együttese. Ott játszik a világ legjobb pólósának tartott Vanja Udovicsics, de mellette a román balkezes center, Kozmin Radu is a kulcsjátékosok sorát erősíti. A világ három legjobb klubcsapatába tartoznak, óriási költségvetéssel. Ennek ellenére úgy érzem, 50-50% esélye van mindkét alakulatnak az elődöntőbe jutásra.  Az, hogy idegenben kezdünk, nem sokat számít, hiszen ilyen szinten már nincs igazán haza vagy vendég pálya. A horvátok ellen is az igazi erősségünket, a csapategységet kell megvalósítanunk, és akkor nagy sanszunk van a sikerre.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik