Sport

Kilenc szegedi érem a búvárúszó-Világkupán

A rutinos felnőtt versenyzők mellett a szegedi junior murénások is letették névjegyüket a Búvár Világszövetség támogatásával rendezett egri Világkupán.

A hétvégén a Bitskey uszodában rendezték a 2012-es Világkupa-sorozat nyitó fordulóját, amelyen mintegy húsz ország versenyzői vetélkedtek az érmekért. A sorozat első állomásán a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sportolói közül Debreczeni Hajnalka, Kanyó Dénes, Kosara Géza, valamint Ladányi Réka is remekelt.

Szegedi érmesek, felnőttek: Debreczeni Hajnalka (1. hely 400 m búvárúszásban; 2. hely 100 m búvárúszásban; 3. hely 800 m búvárúszásban). Kanyó Dénes (2. hely 200 m felszíni úszásban; 2. hely 400 m felszíni úszásban). 
Juniorok: Kosara Géza (1. hely 800 m felszíni úszásban; 1. hely 1500 m felszíni úszásban; 1. hely 400 m felszíni úszásban; Ladányi Réka: 2. hely 200 m uszonyos gyorsúszásban.

 

A várakozáson felül szerepeltünk az egri Világkupán – kezdte a beszélgetést Kanyó Dénes, a szegedi klub világbajnok murénása, aki egyben a csapat vezetőedzője is. Majd elmondta: a junioroknál Kosara Géza 800 méteren, 6 perc 54 századmásodperces eredménnyel megúszta a grazi világbajnokság kiküldetési szintjét, ami nagy öröm, főként, ha azt nézzük, hogy mindezt a szezonnyitón tette. Remekül helytállt Grúber Kornél, aki 14 évesen vette fel a küzdelmet a juniorok mezőnyével.

 

A szegedi éremkollekciót a felnőttek öt medállal tették teljessé. Elégedett?

Debreczeni Hajnalka az idén még nem nagyon volt vízben, hiszen egy makacs betegséggel bajlódott. Éppen ezért dicséretes a tehetségből megúszott egy arany-, egy ezüst-, valamint egy bronzérem. Magamtól pedig el vagyok ájulva!

Ezt komolyan mondja?

Igen! Ugyanis itt volt Egerben a világcsúcstartó, és meglepően jól tartottam vele a lépést! Legjobban a 400 felszíni ment. Ebben a számban sikerült kvalifikációt szereznem a jövő évi, kolumbiai Világjátékokra. És, hogy ezt az év első versenyén sikerült kivívnom, az külön öröm nekem!

Hol lesz a szegedi murénások következő erőpróbája?

Március 14-én, Kecskemétre utazunk, ahol részt veszünk a Vízmű Kupán. Itt első sorban az utánpótlás kap szerepet, a felnőttek jeles versenyei még egy kicsit odébb vannak. Addig pedig kőkemény edzések várnak rájuk.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik