Sport

Először ütötte trónra magát egy argentin Marseille-ben

Juan Martin Del Potro 10. ATP-győzelmét ünnepelhette, miután a marseille-i tenisztorna döntőjében 6-4; 6-4-re verte a hazai Michael Llodrát.

A torna negyedik kiemeltje két szettben verte meg riválisát. Ezzel megszerezte idei első trófeáját, és egyben első argentinként emelhette fel azt Marseille-ben, hisz korábban még neki sem sikerült elnyerni a dicsőséget a dél-francia városban.

Az argentin 73 százalékban ütötte be első szerváit, ezek során 40-ből 36 pontot csinált. Mindkét játszmában sikerült elvennie egyszer ellenfele adogatását, így 83 perc játék után be is tudta fejezni a mérkőzést.

A győzelem Juan Martin Del Potro első zárt terű kupáját eredményezte, korábban háromszor játszott teremben döntőt, de mindig alulmaradt. Mindent egybevéve, a dél-amerikai kiválóság tíz alkalommal nyert, ötször vesztett ez idáig lejátszott fináléiban.

„Ez egy nagyon szép pillanat karrieremben. Nagyon boldog vagyok, hogy én lettem a bajnok. Úgy érzem, hogy mostanában sokszor jobban játszok, mint a 3-4 évvel ezelőtti énem” – mondta a találkozó után fáradt hangon Del Potro.

Llodrának legutóbb két éve sikerült ilyen messzire jutni egy ATP-tornán, akkor Eastbourne-ben 7-5; 6-2-re verte Garcia Lopezt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik