Sport

Sztárjai repítették az Oklahomát

A nyugati éllovas Oklahoma Cityt erősítő Kevin Durant 51, míg Russell Westbrook 40 pontot szórt a vendég Denvernek az NBA-ben.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság vasárnapi játéknapján a világbajnok Durant a szezon legjobb dobóteljesítményét mutatta be, és az NBA-ben 1996 óta először fordult elő, hogy egy csapatból ketten is legalább 40 pontot szereztek: akkor a Chicago Bulls legendás duója, Michael Jordan és Scottie Pippen remekelt.

Az Oklahoma így is megszenvedett a győzelemért, csak hosszabbítás után tudták legyőzni a Denver csapatát.

Így nyert az Oklahoma:

A New York újdonsült sztárja, a tajvani származású Jeremy Lin 28 pontot és karriercsúcsot jelentő 14 gólpasszt ért el a címvédő Dallas ellen, amely hat siker után maradt alul. A texasiakon a tavalyi döntő legjobbjává választott Dirk Nowitzki 34 pontos idénycsúcsa sem segített.

A 25/7-es győzelmi mérlegével listavezető Miami egymás után hatodszor nyert, Dwyane Wade 27 ponttal, LeBron James pedig 25 ponttal és 11 lepattanóval vette ki részét a “szomszédvár” Orlando elleni diadalból.

A sereghajtó Charlotte (4/27) simán kikapott Indianapolisban, ezzel utóbbi 18 meccséből a 17-ediket bukta el, míg a New Jersey török légiósa, Ersan Ilyasova 29 ponttal és 25 lepattanóval zárt a Milwaukee ellen, utóbbival pedig beállította az orlandói Dwight Howard szezonrekordját.

A minnesotai Kevin Love 0,1 mp-cel a vége előtt értékesített két büntetővel nyert mérkőzést csapatának a Philadelphia ellen, és hasonlóan drámai hajrá döntött Clevelandben is, ahol Kyrie Irving keze nem remegett meg a vonalon, 0,4 mp-cel a dudaszó előtt.

Kobe Bryant hiába jutott 32 pontig a Phoenix otthonában, csapata, a Los Angeles Lakers vereséget szenvedett.

Eredmények – NBA

Cleveland Cavaliers-Sacramento Kings 93-92
Detroit Pistons-Boston Celtics 96-81
Indiana Pacers-Charlotte Bobcats 108-73
Houston Rockets-Utah Jazz 101-85
Minnesota Timberwolves-Philadelphia 76ers 92-91
New Jersey Nets-Milwaukee Bucks 85-92
Phoenix Suns-Los Angeles Lakers 102-90
Oklahoma City Thunder-Denver Nuggets 124-118 – hosszabbítás után
New York Knicks-Dallas Mavericks 104-97
Miami Heat-Orlando Magic 90-78

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik