Sport

A kötekedő Chisora megütheti a bokáját

A brit ökölvívó szövetség vizsgálatot indít Dereck Chisora ellen a Vitalij Klicsko elleni meccs előtt, alatt és után tanúsított viselkedése miatt.

A szombaton, Münchenben egyhangú pontozással veszítő Chisora először a pénteki mérlegelésen viselkedett botrányosan, folyamatosan szidalmazta az ukrán címvédőt, akit aztán pofon is ütött, ráadásul a másnapi mérkőzés előtt a szájába vett vízzel közelről arcul köpte Vitalij öccsét, a szintén világbajnok Vlagyimir Klicskót.

A brit az elveszített meccse után sem bírt magával: a sajtótájékoztatón gúnyolódni kezdett honfitársával, a nyáron Vlagyimirral szemben alulmaradt David Haye-jel, aki ott volt a helyszínen. A két brit bokszoló között ezt követően éles szóváltás alakult ki, majd Haye nekiment Chisorának és stábjának.

Az incidens után nem sokkal Chisorát és edzőjét, Don Charlest a müncheni reptérről a városi kapitányságra vitték a rendőrök, ahonnan hét óra elteltével engedték el őket. Haye-t a rendőrök nem találták meg.

A Klicsko megütéséért 70 ezer dollárra büntetett Chisorát, akit könnyű testi sértéssel vádolnak, valószínűleg többet nem engedik Németországban öklözni. Thomas Bütz, a Német Profi Bokszolók Szövetségének (BDB) elnöke kijelentette, hogy nem szeretné még egyszer Németországban látni a 28 éves brit bunyóst.

A Boksz Világtanács (WBC) részéről Jose Sulaiman elnök nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg egy évre eltiltják Chisorát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik