Sport

Sidi érem nélkül maradt az Eb-n

A címvédő Sidi Péter a negyedik helyen végzett a férfi puskások között vasárnap a finnországi Heinola-Vieruma:kiban zajló légfegyveres Európa-bajnokság zárószámában.

A légpuska háromszoros Eb-győztese 599 körrel, a világbajnok olasz Niccolo Camprianival holtversenyben kezdhette az élről a döntőt, melyet végül 101,6 körös eredménnyel fejezett be, így 700,6 körrel negyedik lett, a harmadik helyezettől mindössze két tizeddel, míg a győztes orosz Szokolovtól kilenc tizeddel maradt le.

“Az alaperedményemmel elégedett vagyok, a döntőben azonban nem volt szerencsém” – mondta Sidi. “Hat embernek is volt esélye a győzelemre, nekem most sajnos nem sikerült. Nem vagyok csalódott, a magyar csapatból az olimpiai számokat tekintve én végeztem a legjobb helyen, s bízom benne, hogy az év legfontosabb versenyén majd más lesz a sorrend.”

A londoni játékokra már 2010-ben indulási jogot szerzett Sidi mellett Háner Tamás és Biatovszki Máté képviselte a magyar színeket, ám egyikük sem tudott kiemelkedően szerepelni: előbbi 590 körrel 48., utóbbi pedig 588 körrel 60. helyen végzett. Az olimpiai kvótához 595 körre lett volna szükség.

A magyar válogatott egy arany- (Biatovszki Mira, junior lány puska) és egy ezüstéremmel (női pisztolyos csapat) zárta a kontinensviadalt, ugyanakkor újabb olimpiai kvótát nem sikerült szerezni, így a londoni játékokon három versenyző – Sidi, Csonka Zsófia (pisztoly) és Bognár Richárd (dupa trap) – képviseli a magyart színeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik