Sport

Kézilabda: KO-győzelemmel zárt a Szeged

A már biztos búcsúzó Pick Szeged a Partizan Beograd 31-21-es legyőzésével örvendeztette meg szombaton saját közönségét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A D csoport ötödik helyén záró Tisza-partiak az utolsó körben a spanyol Ademar León vendégei lesznek.
Velux férfi BL, D csoport, 9. forduló:
Pick Szeged-Partizan Beograd (szerb) 31-21 (13-10)
————————————————–
gól: Ancsin 8, Sulc 6, Prodanovic 5, Bajorhegyi 3, Nagy 3, Beocanin 2, Pribanic 2, Vadkerti 1, Zubai 1, illetve Mester 4, Maksic 4, Mandic 3, Ilic 3, Kostadinovic 2, Marsenic 2, Radanovic 2, Kladarin 1

Az már korábban eldőlt, hogy egyik csapat sem juthat tovább a nyolcaddöntőbe, ám így is szép számmal látogattak ki szurkolók a csarnokba. Buday lábsérülés miatt nem vállalta a játékot.

Az első (vendég)gól után sokáig állt a játék az eredményjelző meghibásodása miatt. A két szerb légiós, Prodanovic és Beocanin, valamint a szlovák Sulc révén a 12. percben vezetett először a Szeged (5-4), amely kettős emberelőnyben, negyedóra elteltével 8-4-re meglépett. Azonos létszámban a szerbek rendezték soraikat, és felzárkóztak. Ancsin adott ezután lendületet a szegedieknek (13-10), és ez az előny – noha volt közben kiállítás is – kitartott a szünetig, hála Mikler kapusbravúrjainak.

A második félidőt remekül kezdte a Pick, Ancsin hatalmas góljaival hamarosan 18-12-re módosult az állás. A vendégeknek még akkor is csak fellángolásaik voltak, amikor a magyar “mesterlövészt” ismételten kiküldték. Ahogy állandósult a biztos szegedi vezetés, igyekezett a szurkolóit is maximálisan kiszolgálni a Skaliczki-gárda (44. perc: 22-16).
Már csak az volt a kérdés, lesz-e “közte tíz”, ez az 52. percre jött össze (28-18). Tatai remek védései tartást adtak a hátra lévő időre is, így magabiztos győzelemmel zárta idénybeli utolsó hazai BL-meccsét a Tisza-parti együttes. Járt is érte a vastaps.

A Szeged jövő vasárnap a León vendégeként zárja a sorozatot. Bár matematikailag beérheti a Montpellier-t, az egymás elleni összevetésben rosszabb a francia alakulatnál.
Az állás: 1. Kiel (német) 13 pont/8 mérkőzés, 2. Köbenhavn (dán) 12/8, 3. Ademar León (spanyol) 11/8, 4. Montpellier (francia) 8/8, 5. Pick Szeged 6/9, 6. Partizan Beograd 0/9
Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik