Sport

Lemond a MOB elnöksége

A MOB elnöksége pénteki ülésén úgy határozott, hogy a jövő vasárnap esedékes közgyűlésen - törvényi kötelezettségeinek eleget téve - lemond a módosított alapszabály elfogadását követően.

A MOB tájékoztatása szerint a közgyűlés első napirendi pontja az elnöki tájékoztató lesz az elmúlt időszak eseményeiről és a sporttörvény módosításáról. Ezután következik a MOB alapszabályának módosítása a 2011. évi CLXXII. törvény változásainak megfelelően, majd az új MOB-tisztségviselők választása.

A február 26-i közgyűléssel kapcsolatban elhangzott, hogy a sporttörvény értelmében “a MOB e törvény hatálybalépését követő 60 napon belül köteles közgyűlést tartani, amelyen döntenie kell tagságáról, meg kell állapítania az e törvényben foglaltaknak megfelelően módosított alapszabályát, elnökségét, felügyelő bizottságot és tisztségviselőket kell választania, létre kell hoznia szakmai tagozatait”.

A sporttörvény szerint az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) veszi át az irányító szerepet a magyar sportban, állami feladatokat ellátó civil szervezetként.

A pénteki ülésen egyhangúlag elfogadták a sporttörvény változásait is tartalmazó módosított alapszabály-tervezetet, döntés született a Gerevich-ösztöndíjakról, a 2012. évi olimpiai felkészülésre biztosított állami támogatásokról, valamint az idei MOB-kitüntetésekről (Média-díj, Nők a Sportban-díj) is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik