Sport

Szeged: Nem írnek való vidék

A Kellner Ádám, Fucsovics Márton, Balázs Attila, Lukács Dénes összeállítású magyar férfi tenisz válogatott 3 -2-re legyőzte Írországot a Davis Kupa szegedi meccssorozatán.

A folytatásban Hornok Miklós szövetségi kapitány együttesének ellenfele az Egyiptomot 3:2-re verő lett nemzeti együttes lesz.

Hornok Miklós szövetségi kapitány a Szeged24 kérésére értékelte a mérkőzést:

Bravúrként értékelem az írek elleni győzelmünket, hiszen míg nekünk a lehető legelőnytelenebb volt ez a taraflex borítás, az ellenfél játékosai ezen nevelkedtek. Értékes ez a siker akkor is, ha ugyan Conor Niland, James McGee, vagy éppen az egyesben a Davis Kupában most debütáló Sam Barry nem tartozik szorosan a tenisz világ élharcosai közé, azért remek játékosok.

– A folytatásban a lett válogatottal csatázunk. Milyen játékerőt képvisel soron következő riválisunk?

Nagyon érdekes, mert mint orosz utódállam versenyzői nem voltak, és most sincsenek könnyű helyzetben a lett teniszezők.  Szinte csak egyéni finanszírozással tudják megoldani a versenyeztetést. Így azután hatalmas küzdelem árán kerülnek ki a legjobbak, akik ezt a nyakasságot, szívósságot a meccsekre is átviszik. Legismertebb játékosuk a 24 éves Ernests Gulbis. Ő az első lett férfi teniszező, aki bekerült a világranglista első 100 helyezettje közé. De az egész válogatott remek játékosokból áll. Újabb bravúr kell majd a győzelemhez.

– A lettek elleni találkozót április 5. és 8. között rendezzük. A lehetséges helyszínek között szerepel Szeged?

Mindenképpen. Nagyon jól éreztük magunkat ez alatt az egy hét alatt Szegeden. És nem első sorban a remek körülmények miatt. Olyan szeretetet és odafigyelést kaptunk, amely egy kicsit szokatlan volt a számunkra. Így azután remélem, visszajöhetünk még a városba. De Fucsovics Marci szülővárosa is benne van a pakliban. A héten már megkezdődnek a tárgyalások a helyszín kijelöléséről. Várhatóan két héten belül döntés születik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik