Sport

Ismét borsot tört a Csurgó a Pick Szeged orra alá

Ezúttal a bajnoki pontvadászatban feszült egymásnak a Pick Szeged valamint a Csurgó férfi kézilabda csapata.

 

A mérkőzést nagy érdeklődés előzte meg, hiszen sokan kíváncsiak voltak arra: meg tudja-e ismételni a Magyar Kupában nyújtott sikerét a házigazda Somogy megyei együttes? Vagy ezúttal a honi bajnoki ezüstérmes átgázol az öt ex-szegedi játékost foglalkoztató pályaválasztókon?

 

Sem az egyik, sem pedig a másik kérdésre nem adtak igenlő választ a csapatok. A kiélezett, fej-fej melletti csatában végül 29 – 29-es döntetlen született.

 

Csurgó-Pick Szeged 29-29 (16-15)

Férfi kézilabda NB I, 18. forduló. Csurgó, 800 néző

Csurgó: Pallag – Országh 1, Kos 3, Herbert, Katzirz 10, Borsos, Nagy M. 3. Csere: Paul (kapus), Vadkerti G. 2, Oláh 2, Szöllősi 3, Simon 3, Pavlovics 2, Trivkovics, Vancsics.Vezetőedző: Bakó Botond

Pick Szeged: Mikler – Prodanovics 4 (1), Ancsin 3, Buday 4 (1), Zubai 4, Czina 1, Vadkerti A. 3. Csere: Tatai (kapus), Beocsanin, Sulc 7, Bajorhegyi, Pribanic 3.Vezetőedző: Skaliczki László

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Vadkerti Attila, a Pick Szeged csapatkapitánya:

Felemás érzésekkel zártam a meccset: összességében összeszedettebbek voltunk, mint a Magyar Kupa találkozón, mégsem sikerült a győzelem. Jó csapat a Csurgó, mindenkinek dicsőség pontot vagy pontokat rabolni az otthonukból. Hiányzik Lékai Máté és Törő Szabi is a csapatból, és így kilenc emberrel nagyon nehéz végig játszani a hazai bajnoki meccseket és a BL találkozókat.

 

Katzirz Dávid, a Csurgó 10 gól szerzett átlövője:

Nagyon örülünk a döntetlennek, hiszen fontos volt nekünk ez az egy pont. Bár benne volt a pakliban a győzelem lehetősége, de nem bánkódunk, hogy „csak” ikszre futotta az erőnkből. Számítottunk rá, hogy ismét megszorongatjuk a Pick Szegedet. Sokat videóztunk, alaposan feltérképeztük a játékukat, lépésről-lépésre kielemeztük az erősségeiket, és a sebezhető pontjaikat. Szerencsére, ennek meg is lett az eredménye!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik