Sport

A röplabda is látványsport lehet

A társasági adókedvezmény igénybevételére is jogosult lehet a röplabda abban az esetben, ha látványsportnak ismeri el az Országgyűlés.

Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a társasági adókedvezmény rendszeréről és a röplabdasport jövőjéről elmondta: az újítás nélkül nagyon sokan nehéz helyzetben lennének most.

„Például a világbajnokságot nyert és világelitbe jutott magyar női utánpótlás jégkorong-válogatott vezetői elmondták nekem: tao nélkül el sem tudtak volna utazni Norvégiába, nemhogy nyerni”.

A költségvetésnek el kell bírnia idén a 100 milliárdos igény negyedét, vagyis az adókedvezményből a látványsportágaknak juttatott 25 milliárdot. A sportpolitikus türelmet kért a röplabdaszövetségtől, amelyet 2012-ben még nem vesznek be a tao-rendszerbe, de más forrásokból adnak pluszpénzeket a sportág utánpótlására. 2013-ban hatodik csapatsportként bekerülhet a röplabda is a szisztémába.

„Onnantól viszont nem nagyon látom értelmét további bővítésnek, az ötök kiválasztása is gazdasági megfontolások alapján történt. Ezek a sportágak tudják néhány év múlva piaci alapon is eltartani magukat, a röplabda még nincs ezen a szinten” – így Bánki Erik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik