Sport

A Csurgó – Pick Szeged Magyar Kupa negyeddöntő margójára…

A hazai menetelésben nem túl gyakori – kivéve az ősi rivális, MKB Veszprém elleni találkozókat -, hogy fiaskót szenved a Pick Szeged férfi kézilabda csapata.

Ez legutóbb 2011. november 9-én, a Tatabánya otthonában (27 – 19) fordult elő a Skaliczki legénységgel.
Ezentúl 2012. február elseje is a vesztes csatákat jegyző napok egyikeként vonul be a Pick történetébe, miután a Tisza-parti gárda a Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén 24 – 22-es vereséget szenvedett a Csurgó vendégeként.
A találkozót követően a Pick Szeged válogatott beállósa, Zubai Szabolcs így értékelt:
Ahogy arra számítottunk, nagyon nehéz, hajtós meccset játszottunk a Csurgón. A meccs eléggé felemásra sikerült, hiszen voltak jó periódusaink, amikor 2-3 góllal vezettünk, máskor meg futottunk az eredmény után. Sokan arra gondolhatnak, hogy a szerbiai kontinenstorna rengeteget kivett a válogatottakból, akik nem is tudtak együtt készülni a társakkal erre a meccsre. De ennek semmi köze nem volt a vereséghez! Sok ziccert hibáztunk, és az átlövéseink sem jöttek be. Így nem lehet meccset nyerni! A visszavágón nem tudok mást elképzelni, csak Pick győzelmet, hiszen hazai pályán be kell húznunk ezt a partit, és tovább kell jutni az elődöntőbe.
A Magyar Kupa negyeddöntő első felvonásán a Csurgónak hét gólt szerző, ex-szegedi játékos, Katzirz Dávid nagyon örült csapata sikerének.
Boldog vagyok, hogy legyőztük a Pick csapatát, de ennek a sikernek csak akkor lesz igazán értéke, ha továbbjutunk a legjobb négy közé. A kétgólos előny annyi a szegedi arénában, mintha 0 – 0-ról kezdenénk a meccset. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk Szegedre, de nem lesz könnyű dolgunk. A március hetedikei visszavágón már biztosan pihentebbek és motiváltabbak lesznek a házigazdák válogatott játékosai, akik Csurgón kicsit kevesebbet nyújtottak. Mindennek ellenére, a siker reményében utazunk Szegedre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik