Sport

Ütős klippel a dopping ellen

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fél percben tárja elénk, mik a sport igazi értékei.

Közeleg a 2012-es londoni olimpia, így természetesen a WADA is késztetést érez arra, hogy lépten-nyomon felhívja a figyelmet a doppingellenes harcra. Épp emiatt életre keltette a Mondj NEMET! A Doppingra (Say NO! To Doping) elnevezésű kampányát, melynek legújabb szerzeményes egy félperces klip.

Ebben azt hangsúlyozzák, hogy a sport legfontosabb üzenete a bátorság, az erőfeszítés és a kihívások elfogadása. A kisvideóban is világosan látszik: a valódi sportsiker és élvezet csak kemény munka árán és a fair play szellemében érhető el, nem a doppinggal.

„A kampány legfontosabb jellemzője a doppingellenes tudatosság és az erre való nevelés. Célunk, hogy ezt a videót majd még továbbfejlesszük. Az üzenet egyszerű: mi mindannyian szeretjük a sportot, a középpontban pedig egy egyszerű, ám annál fontosabb érték, a tiszta sport áll” – mondta a szervezet főigazgatója, David Howman.

A klip igazán az elmúlt hétvégén kapott nagy visszhangot, amikor levetítették a tengerentúli profi hokiliga, az NHL All Star-gáláján.

A WADA doppingellenes videója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik