Sport

Folytassa, Görbicz!

Görbicz Anita további öt évvel meghosszabbította szerződését a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatával.

A klub szerdai bejelentése szerint a 28 esztendős játékos 2017 nyaráig kötelezte el magát.

“Ez az ötéves szerződés egyedülálló a klubunk, de azt hiszem, a magyar kézilabdázás történetében is – fogalmazott Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. – Jelentős esemény, amely egyben jelzi, hogy hosszú távon szeretnénk megtartani az értékeinket. Görbicz Anita kilencévesen nálunk kezdett el kézilabdázni, azóta is itt játszik, a győri kézilabda legnagyobb egyénisége, a pályafutását modellként állíthatjuk a klubban kézilabdázó utánpótlás korú játékosaink elé.”

A szerződés anyagi hátteréről annyit árult el, hogy teljesítmény orientált: a prémium feltételek nagyon magas célok, elsősorban az eredményes Bajnokok Ligája-szerepléshez kötöttek.

A válogatott irányító a Győrrel hatszor nyert bajnokságot, hétszer Magyar Kupát, és három európai kupában (BL, EHF Kupa, KEK) volt döntős. A válogatottban 165-ször szerepelt, 752 gólt dobott. Olimpián volt negyedik és ötödik, világbajnokságon ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnokságon pedig harmadik.


“Hálával tartozom az ETO-nak, ezért igyekeztem megtalálni a módját, hogy ezt ki is fejezzem
– nyilatkozta Görbicz Anita hozzátéve, hogy fiatalon volt egy rendkívül csábító külföldi ajánlata, de nem fogadta el, mert Győrben már akkor is minden feltétel adott volt a jó szerepléshez. – Létrehoztam egy öt évre szóló, a nevemet viselő ösztöndíjat, amelyet minden évben a klubban legjobban teljesítő fiatal játékosunk kap. Ez egyrészt anyagi, másrészt szakmai elismerés. Pénzbeli juttatással is jár, valamint rendszeresen egyéni edzéseket tartok neki és figyelemmel kísérem a pályafutását.”

Magyarországon háromszor választották az év játékosának, míg 2005-ben a szurkolók szavazatai alapján a világ legjobbja lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik