Sport

A dánok nyerték a kézilabda EB-t

Dánia nyerte a Szerbiában vasárnap véget ért férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután hatalmas taktikai csatában, 21 – 19-re legyőzte a házigazdákat.

Harmadik helyen a spanyolok felett diadalmaskodó horvátok végeztek. A Pick Szeged 4 játékát – Ancsint, Zubait, Vadkertit valamint Mikler Rolandot – is soraiban tudó magyar válogatott a 8. helyen zárta a kontinensvetélkedést.
A Eb zárónapján, Belgrádban kisorsolták a júniusi, világbajnoki pótselejtező párosításait. A magyar válogatott a kontinensvetélkedésen 13. helyen végzett norvégokkal nézhet majd farkasszemet. Az első meccset június 9., vagy 10-én rendezik, míg a visszavágót egy héttel később, Norvégiában játsszák a csapatok.
Mint ismert, a világbajnokságnak jövő januárban, Spanyolország ad otthont.
A dánok Eb-sikerükkel automatikusan olimpiai résztvevők lettek, így a spanyolok és a svédek mellett a horvátok is kvalifikációs tornát rendezhetnek, valamint az is eldőlt, hogy nem az Eb-6. szlovének, hanem a vb-8. lengyelek maradtak még harcban az olimpiai részvételért.
AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐK CSOPORTJAI (időpont: április 6–8.)

1.   CSOPORT: Spanyolország (vb-3.), Lengyelország (vb-8.), Szerbia (Eb-2.), Algéria (Afrika-kupa-2.)

2.    CSOPORT: Svédország (vb-4.), MAGYARORSZÁG (vb-7.), Brazília (pánamerikai bajnokság, 2.), Macedónia (Eb-5.)

3.    CSOPORT: Horvátország (vb-5.), Izland (vb-6.), Japán (az ázsiai selejtezőtorna 2. helyezettje),Chile (pánamerikai bajnokság, 3.)
4.   
A csoportokból az első kettő jut az olimpiára, a rendezők: Spanyolország, Svédország és Horvátország.

Már olimpiai résztvevők:
Nagy-Britannia (rendező), Franciaország (világbajnok), Dél-Korea(az ázsiai selejtezőtorna győztese), Argentína (a Pánamerikai Játékok bajnoka), Tunézia (Afrika-bajnok), Dánia (Európa-bajnok)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik