Sport

Djokovic pihenéssel készül Nadal ellen

A címvédő Novak Djokovic szerint az a legfontosabb, hogy kiphenje magát a Rafael Nadal elleni, vasárnapi Australian Open-döntőre.

Amint arról már írtunk, Novak Djokovic ötszettes mérkőzésen múlta felül Andy Murray-t az Australian Open pénteki elődöntőjében és Rafael Nadallal mérkőzik majd meg a szezon első Grand Slam-trófeájáért.

A brit természetesen kissé csalódott volt a vereség miatt, ugyanakkor pozitívumokat is felfedezett a találkozón, ezeket pedig nem is tartotta magában:

„Az emberek különböző korban válnak éretté. Azt érzem, hogy jómagam most jutottam el arra a szintre mentálisan, hogy be tudjam verekedni magam a világranglista első három helyének valamelyikére. Erőnlétben még lenne hova fejlődnöm, de a tavalyi játékomhoz képest mindenképpen előrébb járok.

Ez a mérkőzés több szempontból is fontos volt. Természetesen a győzelem volt az elsődleges, de elnézve Novak tavalyi évét azt kell mondjam, hogy órási szakadék tátongott a világranglista első, illetve harmadik-negyedik helyezettje között. Most úgy érzem, ezt a különbséget sikerült csökkentenem. A következő két-három hónapban túl kell teljesítenem az előttem állókon” – mondta Murray.

A finalista Djokovic kissé fáradtan mozgott az elődöntő bizonyos szakaszaiban. Mindez a szerbnek is feltűnt, aki most a pihenésre fekteti a legnagyobb hangsúlyt:

„Nem titok, kemény mérkőzés lesz” – utalt a döntőre a címvédő. „Minden erőmmel azon leszek, hogy megfelelően regenerálódjak, addig még van másfél napom. Az lesz a döntő, hogy mennyire sikerül kipihennem magam, ugyanis Rafa teljesen egészséges és nagyszerű formában játszik. Mindemellett egy nappal többet pihenhet és nyerni jött Ausztráliába.”

Nole brit riválisáról is ejtett pár kedves szót: „Nagyon magabiztosan teniszezett: kihasználta a kínálkozó lehetőségeit, agresszív volt, jobban játszott. A legyőzéséhez kellett némi szerencse, na meg, hogy a legjobb pillanatokban a legjobb helyre ütöttem a labdákat. A világ egyik legjobbja, ez tiszta sor.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik