Sport

Azarenka-Sarapova döntő az Australian Openen

Először jutott be egy Grand Slam torna fináléjába a fehérorosz Viktorija Azarenka, miután legyőzte a belga Kim Clijsterst.

A belga Kim Clijstersnek nem kell bemutatni a GS-döntők hangulatát, ő ezt és a győzelem ízét már jó párszor megtapasztalta: háromszor győzött a US Openen, egyszer pedig az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A fehérorosz Viktorija Azarenka nemhogy nem nyert, még döntőbe sem jutott eddig karrierje során, amely kétségtelenül rövidebb, mint a belgáé, de csak koránál fogva.

Utóbbi hölgy a brit Watson, az ausztrál Dellaoqua, a német Bartnel, a cseh Benesova és a lengyel Radwanska legyőzésével jutott az elődöntőbe. Clijsters is magabiztosan menetelt, a portugál Koehler, a francia Gaboon, a szlovák Hantuchová, a kínai Li Na és a világelső Caroline Wozniacki útján jutott a négy közé, nehezebb dolga volt tehát a klasszisnak.

A másik elődöntő sokkal szorosabb és kiélezettebb játékot hozott. A wimbledoni bajnok cseh Kvitova a hosszú idő után Grand Slam-tornára készülő Marija Sarapova ellen vívott nagy meccset. Végül az orosznak sikerült a bravúr, így orosz-fehérorosz harc lesz a szombati fináléban.

Eredmények – Australian Open
Viktorija Azarenka (fehérorosz, 3.) – Kim Clijsters (belga, 11.) 6-4, 1-6, 6-3
Marija Sarapova (orosz, 4.) – Petra Kvitova (cseh, 2.) 6-2, 3-6, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik