Sport

De mi köze Madaras Norbinak VV Veronikához?

Madaras Norbinak a holland meccsen kiverték a fogát, szája feldagadt, de szerencsére már minden rendben van.

A tegnapi nap legnagyobb érdeklődést kiváltó meccse egyértelműen a szerb-horvát (8-6) férfi rangadó volt, amit az orosz, a török, a görög válogatott mellett a magyar fiúk is a lelátóról figyeltek.

Madaras Norbert, a magyar válogatott kétszeres olimpiai bajnok balkezese is ott ült már – ép fogsorral a szájában. Mint beszámoltunk róla a keddi hollandok elleni könnyed fürdőzés alkalmával Norbi száját eltalálta egy továbblendülő lövő kéz. Balkezesünk implantátummal rögzített műfoga kiesett, az arca is csúnyán bedagadt.

Madaras Norbi szája csúnyán feldagadt…

A vlv.hu beszámolója szerint meccs lefújása után beindult a gépezet, hogy holland részről helyrehozzák az apró malőrt. Tóni bácsi, a válogatott orsosának ambuláns beavatkozása után Norbi arcát egy holland szakember megvizsgálta. Rövid szervezést követően szerda reggel 11 órára adtak időpontot egy 10-15 kilométerre lévő magánklinikán a betegnek. Az ország egyik legelismertebb szakembere fogadta saját klinikáján olimpiai bajnokunkat.

A röntgenfelvétel azt mutatta, hogy koponyának az a része nem sérült meg, ahova rögzítették az implantátumot, csak maga a “berendezés”, legfőképpen a csavar. Telefonos konzílium zajlott le Norbi hazai fogorvosával, dr. Hóka Sándorral és dr. Czinkóczky Bélával, azzal a két doktorral, akik annak idején, még 2007-ben “megépítették a berendezést”. Könnyítette a helyzet megoldását, hogy Norbi már az ütés után, a vízben megtalálta magát a fogat, s az ép maradt. Brüsszelből megrendelték a réparációhoz szükséges fém alkatrészt, ami 14 órára meg is érkezett, így délután már a végleges beavatkozás elvégzésére hívhatták vissza a beteget.

Ezúton is szeretném megköszönni Henk Eijsbouts-nak, hogy rekordidő alatt visszatette az implantátumomat! Nagyon nagy szerencsém volt, részben magát a sérülés jellegét illetően, részben amiatt, hogy a holland szakember már 30 éve épít be ilyen fogakat, sőt, kifejezetten azt a típust, ami nekem is van, aminek a neve egyébként Nobel. – nyilatkozta a válogatott honlapjának a baleset óta a társak által csak VV Veronikának becézett Madaras.

A válogatott tagjai mindig híresek voltak a humorukról.
Méltán!

…akárcsak VV Veronikának…
A srácok szerint volt némi hasonlóság:-)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik