Sport

Csúcson a 13 éves magyar tollaslabda-válogatott!

Először rendeztek országok közötti csapatversenyt a 13 éven aluli európai tollaslabdázóknak.

A magyar kezdeményezéssel létrejött versenyen az első hat nevező ország vehetett részt, a házigazda Magyarország automatikusan két csapattal indulhatott.
Végül Ausztria, Csehország, Finnország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország I. (Green) és Magyarország II. (Red) csapatai között zajlott a torna a pécsi Tollaslabda Centrumban, 2012. január 14-15-én. A magyar I. csapatba meghívást kapott a szegedi Tisza Tollas SE versenyzője, Pápai Balázs is. A 8 csapatot két 4-es csoportba sorsolták, a csoporton belül az országok körmérkőzést játszottak. Minden csapattalálkozó 9 mérkőzésből állt: 3 fiú egyes, 3 lány egyes, 1 fiú páros, 1 lány páros és 1 vegyes páros meccsből. A magyar Green csapat csoportjába Finnország, Szlovákia és Ausztria került. A magyar Red csapat mellé pedig Csehországot, Szerbiát és Szlovéniát sorsolták. Szombaton a csoportmérkőzéseket játszották le. A Green csapat Ausztriát 9-0-ra lépte le, majd Finnországot 8-1-re verte, Szlovákia ellen pedig 7-2-es győzelmet aratott. A Red csapat ugyan elvesztette csoportmérkőzéseit, de ebben a csapatban nagyon fiatal játékosok is szerephez jutottak, és a mutatott játék alapján szép jövő vár a csikócsapatra is. A vasárnapi játéknapon a csoportok első két helyezettjei a felső házban játszották az elődöntőket, a 3. és 4. helyezettek pedig az alsó házban a helyosztókat. A bennünket érintő elődöntőben 8-1-re iskoláztuk le Csehországot. A másik elődöntő nagy csatát hozott, végül Szlovákia 5-4-gyel jutott a döntőbe Szlovénia ellenében. Így a döntőben ismét a szlovákok vártak a Zöldekre. A fantasztikus hangulatú fináléban a magyar Green csapat még a csoporttalálkozón nyújtott teljesítményét is felülmúlva 8-1-re verte Szlovákiát! Az eredményhirdetés bevezetéseként minden ország csapata előadta csatakiáltását, melyhez jól begyakorolt koreográfia is társult! A győzteseknek az érmeket és a kupákat Rázsó Pál, a Magyar Tollaslabda Szövetség tiszteletbeli elnöke adta át.

A végeredmény:
1. Magyarország Green (Pytel Gergő, Szenjai Balázs, Pápai Balázs, Madarász Réka, Hircze Nóra , Karsai Anett, Major Zita)
2. Szlovákia
3. Szlovénia
4. Csehország
5. Szerbia
6. Finnország
7. Ausztria
8. Magyarország Red (Németh Milán , Molnár Marcell, Pánczél Zoltán, Krausz Béla, Kovács Marcell, Papp Tittina, Szilágyi Kata, Hegyi Petra, Kovács Dorottya, Sándorházi Vivien)

Különdíjak:
Legígéretesebb versenyző: Pytel Gergő
Legeredményesebb versenyző: Madarász Réka
Legfiatalabb versenyző: Sándorházi Vivien

Ajánlott videó

Olvasói sztorik