Sport

Két olimpiai bajnokkal kevesebb lesz Londonban

Jelena Szleszarenko, a 2004-es athéni játékok magasugró bajnoka, valamint a férfi hármasugrás címvédője, Nelson Evora is kihagyja a londoni olimpiát.

Szleszarenko gyermeket vár, ezért nem indul a nyári, londoni olimpián. “Már a 2008-as pekingi olimpia után szerettünk volna babát a férjemmel, de először a sérüléseimet kellett rendbe hozni. Meglepett a mostani hír, és nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta csütörtökön a 30 éves orosz atléta.

Szleszarenko országos csúcsnak számító 2,06 méterrel nyert 2004-ben, négy esztendővel később negyedik lett a kínai játékokon.

A férfi hármasugrásban címvédő, portugál Nelson Evora sérülés miatt kényszerül kihagyni a játékokat.

A 27 éves atléta edzés közben fáradásos törést szenvedett a jobb sípcsontjában, és orvosai szerint három-hat hónapos kényszerpihenő vár rá.

“Kizárt, hogy felépüljek az olimpiáig, de senki ne írjon le, mert visszatérek” – jelentette be a mindössze 181 centis és 64 kilós versenyző, aki egy műtét miatt egy évet hagyott ki 2010 februárja után.

Az elefántcsontparti születésű atléta Portugáliában a futballsztár Cristiano Ronaldóval együtt a legnépszerűbb sportolónak számít. Evora 2008-ban 17,67 m-rel diadalmaskodott Pekingben, emellett a 2007-es világbajnokságon arany-, két évvel később pedig ezüstérmet szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik