Sport

Háttérből próbálnak előtörni a lányok

Ma az eindhoveni vízilabda-Európa-bajnokságon vízbe száll a női válogatott is.

Bármilyen furcsán hangzik a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja az Európa-bajnokság kapcsán szinte egyáltalán nem foglalkozik a női válogatottal. Az utolsó cikk, ami a honlapon megtalálható január 13-án íródott, és a férfiak után röviden bemutatja a női keretet. Aztán semmi. Ha továbbmegyünk a válogatottak, nők aloldalra, akkor még gyatrább az eredmény. A legközelebbi eseményként az április 12-25 között rendezendő Női Olimpiai Kvalifikációs Torna van feltűntetve. Végül is az eindhoveni Eb még el sem kezdődött számukra.

Ennek ellenére tudatjuk, a női válogatott hétfőn elutazott Eindhovenbe, meg is érkezett és ma 16 órakor Nagy-Britannia ellen megkezdi a csoportmérkőzéseket.

A csapat mérkőzést megelőző keddi napja kissé kaotikusan indult. A reggel nyolc órára ígért transzfer még fél 10-kor sem érkezett a szállodához és bár játékkal, beszélgetéssel nagyon fegyelmezetten próbálták a lányok “elütni az időt”, azért értetlenül állt mindenki a hotel aulájában. Az eltervezett edzésprogramhoz képest igy csak kásőbb tudták elkezdeni a délelőtti programot, kevesebb pihenő maradt a délután tréning előtt.

Annyira persze mindez nem zavarta össze Merész András szövetségi kapitány csapatát, hogy a délutáni edzésen már a szerdai nyitán izgalmával a fejben ne pörögjenek megfelelően a lányok. Este kicsit oldandó az egyre inkább tapintható feszültséget Meiczinger Kata születésnapját ünnepelte a csapat. Az edzők a vacsorához meglepetés tortával és kis ünnepléssel készültek. A csapat Amerikából hazacsábított alig 20 éves kapusa, Bolonyai Flóra minden esetre bizakodó négy közé várja  a csapatot, amit arra alapoz, hogy a világbajnokság óta európai csapattól még nem kaptak ki. Úgy legyen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik