Sport

Kézilabda: Sikeres főpróba

Szépen búcsúzott a hazai közönségétől a Szerbiába induló kézilabda válogatott.

.

Tíz éve játszott utoljára Szegeden a nemzeti férfi kézilabda csapat. Ennek megfelelően nagyon sokan voltak kíváncsiak a fiúkra, különösen azért, mert soraikban négy jelenlegi és három korábbi Pick Szeged játékos is pályára lépett. Ennél többen is szerepelhettek volna, de Lékai Máté térde megsérült, így Ő kihagyja az Európa bajnokságot, míg Zubai Szabolcs lebetegedett, láza miatt a meccsre sem mehetett ki. Rá viszont, Újvidéken számít a kapitány.
A találkozó előtt az egész csarnok elcsendesedett, ezzel adózva a kedden elhunyt Klembucz Ferenc, a népszerű Buci emlékének. A békéscsabai gyúró hét évig volt Skaliczki László kapitánysága alatt a válogatott masszőrje.
Az ellenfél a bahreini válogatott, nem állította túlzottan nehéz feladat elé a mieinket, bár érdekes játékstílusuk tetszett a szépszámú publikumnak.

A kezdő csapatban szerepet kapott Tatai, Vadkerti a jelenlegi, valamint Ilyés, Krivokapics és Krivi cseréjeként Laluska a korábbi szegedi csapatból. Szünet után pedig Mikler és Ancsin is szerephez jutott, mi több nem is epizód szerephez.
Bár szegedi születésű szövetségi kapitány, Mocsai Lajos folyamatos cserékkel forgatta a csapatot, így is ötgólos előnnyel, 17-12-vel fordulhattunk a szünetben. A második félidőt egy teljesen más összeállítású keret kezdte, de ők is pontosan ugyanazt az eredményt érték el, így a meccset a mieink 34-24-re nyerték.

A kapitány megköszönte a szegedi szurkolók túláradó szeretetét, s arról beszélt milyen felemelő érzés lesz Újvidéken négyezer magyar szurkoló előtt játszani hétfőn az oroszok ellen az Európa bajnokság nyitó fordulójában. Azt is elmondta, hogy ez a meccs nem könnyítette meg a dolgát, hisz az a három játékos, Akik közül döntenie kellett volna, hogy ki maradjon ki, nagyon elfogódottan játszott, így az utazó keretet csak pénteken reggel jelöli ki, alszik még rá egyet.

Magyarország – Bahrein 34-24 (17-12)
2500 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
Magyarország: TATAI – Harsányi 4, Krivokapics 1, Schuch, Ilyés 1, Császár 3, VADKERTI 4. Csere: Fazekas, MIKLER (kapusok), Katzirz 3, Mocsai 2, Iváncsik T. 2, IVÁNCSIK G. 6, Ancsin 2, SZÖLLŐSI 4, Putics 1, Nagy K. 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Bahrein: Abdulhusszain – Dzsaver 4, A. M. ABDULKADIR 6, Madan 1, Almoakabi 1, Alszalatna 1, Al-Szajed 3. Csere: Manszur (kapus), Isza Jahja, Abdulkarim 2, Faher, Hasszán 1, DZS. A. ABDULKADIR 5, Alfardan, Szaad, Alszamahidzsi. Szövetségi kapitány: Adil Szabba.
Hétméteres: 6/5, ill. 2/1. Kiállítás: 4 perc, ill. 8 perc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik