Sport

Kezükben a sorsuk

Egyetlen siker kell a SAPA Fehérvár AV 19 csapatának ahhoz, hogy története során másodszor is bejusson az EBEL rájátszásába.

Ma minden eldőlhet – legalábbis a vérmesebb Volán szurkolók szerint. A SAPA Fehérvár AV 19 egyik legnagyobb ellenlábasát, a szlovén Olimpija Ljubljana gárdáját fogadja az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban az osztrák jégkorong liga 41. fordulójában. Azzal, hogy Vas Márton két pontot érő találatával kedden legyőzték a Medvescak Zagreb csapatát elérhető közelségbe a fehérváriak titkon remélt álma, az EBEL rájátszása, a legjobb hat csapat közé jutás. Ehhez lényegében elég lenne egy meccset hozniuk az Ördögöknek, és akkor nem kellene izgulniuk, és igazi gálameccset játszhatnának vasárnap, hazai jégen az Acroni Jesenice ellen. Rajtuk tehát Fehérvár szeme, így látja ezt Énekes Lajos a kék-fehérek másodedzője is. „A Ljubljana elleni összecsapásokból eddig nyertesen jöttünk ki a szezonban, és azon leszünk, hogy ez így is maradjon. A legnehezebbnek a védelmük feltörése ígérkezik, hiszen eközben figyelnünk kell a remek csatáraikra is. A kapuk előtti munka lesz a döntő a végeredmény kialakításában. Az emberelőnyös játékunk elmarad a várakozásainktól, igyekszünk javítani a hatékonyságunkon.” 
Még nem dőlt el, de nagy valószínűséggel Adam Munro kezd a kapuban, és visszatérhet sérülése után Sikorcin Ladislav is. A nagy érdekelődésre való tekintettel, az eddigi gyakorlattól eltérően, már délután negyed ötkor kinyitnak a pénztárak. A mérkőzés 19.15-kor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik