Sport

A Szentek továbmasíroztak

A New Orleans Saints és a Houston Texans is bejutott a főcsoport-elődöntőbe az NFL első play off-szombatján.

A Houston Texans története első rájátszásbeli meccsén a harmadik számú irányító, az újonc T. J. Yates irányította a hazaiakat, a vendég Cincinnati Bengalsnál a szintén elsőéves Andy Dalton osztogatott.

A Bengals kezdett némileg jobban, de néhány pillanattal a félidő előtt egy-egy touchdown és mezőnygól, azaz 10-10 pont állt a csapatok neve mögött.

Ekkor azonban Dalton eladta a labdát, Watt pedig tochdown-nal büntetett. A folytatásban a Houston belendült, és végül 31-10-re győzött, és az amerikai főcsoport elődöntőjében a Baltimore Ravens otthonában lép fel.

A másik szombati wild card-meccsen a 2010 bajnoka, a New Orleans Saints esélyesként fogadta a hosszú idő óta újra play off-ba jutott Detroit Lionst.

A vendégek bátran kezdtek a Superdome-ban, az első félidőben a Saints futott az eredmény után, de a nagyszünetre az Oroszlánok vonulhattak előnyben.

A második félidőben feljebb kapcsolt a New Orleans, bár a védekezése nem volt hibátlan, de Drew Brees és a támadósor elkezdte bőszen termelni a pontokat.

A Detroit egyre növekvő hátránya miatt irányítójuk, Matthew Stafford egyre többet kockáztatott és a hajrában kétszer is eladta a labdát, ezzel a Lions sorsa megpecsételődött, a New Orleans Saints 45-28-ra győzött, és a San Francisco 49ers ellen fotytatja a rájátszást az NFC főcsoport-elődöntőjében.

A New Orleans-Detroit meccs összefoglalója:

Vasárnap este a wild card-kör második két meccsén a Denver Broncos a Pittsburgh Steelerssel, a New York Giants az Atlanta Falconssal találkozik.

Eredmények – NFL, rájátszás, wild card-hétvége
Houston Texans–Cincinnati Bengals 31-10 (7-7, 10-3, 7-0, 7-0)
New Orleans Saints–Detroit Lions 45-28 (0-7, 10-7, 14-7, 21-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik