Sport

A harmadik Hepp-kupán, második szegedi győzelem

A Dr.Hepp Ferenc Kupa bronzmeccsén a Soproni MAFC 64-55-re legyőzte a Fradi II-t, így megszerezte a harmadik helyet.

A döntőre egész szép és a vendégek jóvoltából, hangos publikum jött össze. A csapatok nagyon komolyan vették a meccset, az első tíz percben fej-fej mellett haladtak, csupán egy ponttal vezetett a felnőtteket is szerepeltethető hazai gárda, szünetre azonban már tíz pontos előnnyel mehettek a szegedi lányok. Mészárosné Kovács Andrea zömében a kezdősorával és Rajnai Zsuzsával meccselt, utóbbi ezt kimagasló teljesítménnyel hálálta meg. De nem lehetett panasz a többiekre sem, hisz Lengyel Dalma a sérülését feledtetve jól irányított, Pungor Kriszta szórta a pontokat, Fűrész Emő betörései rendre kosárral zárultak, Kováts pedig 13 lepattanóig jutott. A meccs utolsó másfél percére azután az összes fiatal pályára került, Ők is tevékeny részesei lehettek ezáltal, a Kupagyőzelemnek. De, hasonlóan cselekedett a túl oldalon Magyar Gergely is, Aki bő egy évvel ezelőtt még a Szeged másodedzője volt, a szekszárdi serdülők is pályára léphettek, a közönség nagy tapsával kísérve.
A díjkiosztón a Kupákat Dr. Hepp Ferenc, a névadó fia adta át, Aki egyébként harminc éve a női válogatott csapatorvosa, az érmeket pedig az MKOSZ főtitkára, Dr. Sterbencz Tamás akasztotta a lányok nyakába.
A szegediek a különdíjaknál is taroltak, hárman is bekerültek a torna legjobb ötösébe, Fűrész Emő pedig még a legjobb szegedinek felajánlott ajándék kosarat is átvehette. Nem fogják elhinni, hogy mivolt az ajándék kosár közepén. De. Egy kosárlabda. Mint amikor a palacsinta evő verseny győztese fődíj gyanánt még száz palacsintát kap! Na nem baj, Varga Boróka, Emő és a vízipóló csapat csapatkapitányának, Varga Péter kislánya már úgy is kúszva vezeti a labdát, lévén járni még nem tud. Borónak lesz mivel játszania.

Atomerőmű KSC Szekszárd – ABCOM-Szeged KE 55-73 (15-16, 16-25, 12-15, 12-17)
200 néző. Vezette: Márton, Kovács, Lövész.
Szekszárd: Hajdú 4, Tamis 3/3, Baksa 9, BÁLINT 22/3, ZELE 16/6. Csere: Árvay, Studer, Kövér, Wolf 1, Mácsik, Schönhardt. Edző: Magyar Gergely.
ABCOM-Szeged: LENGYEL 14/6, PUNGOR 23/6, KOVÁTS 6, Fürész 6, Tóth C. Csere: RAJNAI 24, Ódry, Mészáros, Földi, Zsíros, Varga. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.

A torna All Star csapata: Pungor Krisztina (ABCOM-Szeged KE), Sárközi Georgina (SMAFC-NYME), Fürész Emőke (ABCOM-Szeged KE), Bálint Réka (Szekszárd), Rajnai Zsuzsanna (Szeged KE).

A torna legeredményesebb játékosa: Bálint Réka (43 pont).

A legjobb szegedi játékos: Fürész Emőke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik