Sport

Londonban az olimpia a tét

A férfiaknál Hidvégi Vid és Rácz Attila, a nőknél Böczögő Dorina és Gombás Laura utazik szombaton a tornászok londoni előolimpiájára.

A tokiói világbajnokság után a londoni tesztversenyen további olimpiai kvótákat osztanak ki. Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár tájékoztatása szerint a csapatban a tokiói vb-n a 9-16. helyen végzett együttesek szállnak harcba a négy csapatkvótáért, míg egyéni összetettben negyven versenyző kapott meghívást, közöttük a négy magyar tornász.

Egyéniben egyébként a Tokióban a csapatok versenyében a 17-24. helyen végzett nemzetekből két-két versenyzőt hívtak meg, így indulhat két magyar férfi és női tornász.

A viadalon egyéni összetettben vélhetően az első 25-30 versenyző szerez olimpiai kvalifikációt, de országonként csak egy tornász. Pontos helyezésről még nem lehet nyilatkozni, mert a csapatkvalifikációk megszerzésének is a függvénye. A főtitkár szerint, ha az első húszban végez valamelyik magyar, bármilyen számítást is vesznek figyelembe a csapatversenyek függvényében, biztos olimpiai részvételt jelent.


Hidvégiék
10-én lépnek a szerekhez, a 3. csoportban és ugráson kezdenek, míg a nők 11-én szerepelnek, szintén a 3. csoportban, talajjal indítanak.

“Nagyon számítunk arra, hogy a férfiaknál és a nőknél is meglesz az egy-egy megszerezhető kvóta, mert az azt jelenti, hogy a már kvótás Berki Krisztiánnal együtt három tornász lehetne ott Londonban. A nőknél Böczögő Dorina várhatóan nagyobb eséllyel indul, míg a férfiaknál nagy harc lehet a két magyar versenyző között, a tokiói vb-n Hidvégi volt a jobb, míg a legutóbbi portugál viadalon Rácz érte el a jobb helyezést” – mondta Altorjai Sándor.

A program
január 8. vasárnap férfi pódiumedzés
január 9. hétfő női pódiumedzés
január 10. kedd férfi egyéni összetett, magyarok 19.30, várható végeredmény 22 óra ( londoni idő)
január 11. szerda női egyéni összetett, magyarok 17.30, várható végeredmény 22 óra (londoni idő)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik