Sport

Futó Tamás a Szeged2011 labdarúgó csapat új vezetőedzője

A Szeged2011 labdarúgócsapata sajtótájékoztató keretében mutatta be a csapat új vezetőedzőjét, Futó Tamást, aki 17 év labdarúgóedzői múlttal igazolt a szegedi NBII-es csapathoz.

Az új tréner megbízatása 2012. január 1-től egyelőre nyárig szól, a felek ezek után újra tárgyalóasztalhoz ülnek.
Futó Tamás 1968-ban született 5 évet dolgozott felnőtt csapatoknál, 12 évet pedig az utánpótlásban.
–   Csepelen két évig párhuzamosan a NBIII-as felnőtt csapat pályaedzőjeként és az U19-es együttes trénereként tevékenykedett. Ugyanitt további 5 éven át az U19-es csapatot vezette.
–    A BVSC-nél 4 évig az U19-es csapat edzője, és további 2 évig a felnőtt csapat vezetőedzője volt.
–    Budafokon 3 évig az U19 trénere, és az NBI „B”-ben szereplő Kaposvár pályaedzője volt egy éven át.
Az ismertebb honi futballisták közül Futó Tamás többek közt a következő játékosokkal dolgozott együtt: Rósa Dénes, Pomper Tibor, Polonkai Attila, Domokos Bálint, Sándor György, Balajcza Szabolcs, Rajczi Péter, a futsalosok közül pedig Gyurcsányi Zsolt és Balázs Zoltán.

A Szeged új vezetőedzőjét november közepén kereste meg a csapat vezetősége. Ezt követően három bajnoki mérkőzésen nézte meg az együttest, majd az elöljárókkal közösen döntöttek a jövőbeni együttműködésről.

Az új vezetőedző szakmai terveiről lakonikusan ennyit mondott: „Örökké edzünk és örökké játszunk.” Szám szerint 12 edzőmérkőzést játszik a gárda, ötöt Szegeden, hatot Budapesten és egyet Aradon. Továbbá 54 edzésre kerül majd sor a felkészülés során, Sándorfalván, műfüves pályán.

Az eddigi keretből Magyar György és Puskás Csaba január 5-től elköszön a csapattól. Az elkövetkező hetekben Futó Tamás tervezi új játékosok szerződtetését, a neveket azonban csak akkor hozzák nyilvánosságra, miután megegyezésre jutottak a kiszemeltekkel.

A Szeged 2011 korábbi edzője, Takács László a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémián az utánpótlás edzőjeként folytatja munkáját, ahol korábban, az akadémia indulásának első éveiben is tevékenykedett.

A sajtótájékoztatón szintén bejelentették, hogy január 15-től indul a csapat új világhálós oldala a www.szeged2011.sport.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik