Sport

Szegedről Barcelonán át a világ tetejére

Nagy László, az elmúlt 50 év legjobb szegedi és a handball-planet.com szavazásán a világ idei legjobb kézise nem felejti el a Tisza-partot.

Nagy László a magyar sportrajongók visszatérő témája. Szerencsére most nem a hosszas huza-vona után lemondott magyar válogatottság a téma, hanem a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona magyar légiósának egy nap alatt begyűjtött két rangos elismerése.

A klasszis átlövő a Pick Szeged és a Délmagyarország által rendezett szavazás alapján az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdázója lett, a handball-planet voksolói pedig a világ legjobbjának választották.

Nagy László a delmagyar.hu-nak nyilatkozott még pénteken.

Csak a Pick Szeged és a Barca

– Gratulálunk, minden idők legjobb szegedi kézilabdásának választották.
– Köszönöm szépen, nagyszerű érzés megtudni, hogy az emberek engem tartottak a legjobbnak Szegeden. A hivatalos oldalamon közzé is tettem a hírt, hogy elindult egy ilyen szavazás.

Már akkor azt mondtam, hogy egy ilyen listára kerülni nem mindennapi dolog. Csodás játékosok között szerepeltem, éppen ezért rang ezt megnyerni.

Csodás idényt tudhatok magam mögött. Szegediként, a Barcelona csapatkapitányaként emelhettem magasba a spanyol bajnoki trófeát és a Bajnokok Ligája-serleget. Elmondhatatlanul csodás dolog volt ez.

– A régiek közül volt kedvence?

Telek Endre. A családom révén vele közelebbi barátságba is kerültem. Nagyon szerettem a játékát, remek játékos volt, mindig felnéztem rá.

– Az elmúlt ötven év álomcsapatában éppen Tenke lett a jobbszélső, Nagy László mellett játszana, ha pályára lépnének az álomcsapatban.

– Nagyszerű dolog eljátszani a gondolattal, hogy nagy kedvencemmel együtt szerepelhetnék. Biztos, hogy könnyen összhangba kerülnénk. Jó kis csapat lenne!

– Skaliczki László lett a legjobb tréner. Nála lett NB I-es játékos…

– Sokat köszönhetek neki, fontos időszakot töltöttem el a kezei alatt. De nem feledkezem meg Várkonyi Béláról sem, aki a Madách Imre Általános Iskolában tanított, Gera Norbertről és Buday Ferencről sem. Mindenkinek, aki Szegeden foglalkozott velem, köszönök mindent, mert nélkülük nem érhettem volna el ilyen sikereket.

– Imádják az emberek Szegeden.

– Tudom, hogy Szegeden mennyire kedvelnek. Számomra két csapat létezik a világon: a Pick Szeged és a Barcelona! Még nem tudom, hogy hol fejezem be a pályafutásom. Úgy tervezem, hogy a Barçában, de ha ez nem jön össze, akkor csak a Pick jöhet szóba.

– Szegeden töltik az ünnepeket?

– Nem tudunk hazamenni, mert január elején New Yorkban lesz egy bemutatómérkőzés, amelyen a nem hivatalos világválogatott lép pályára. A meccset pedig összekötjük egy családi kirándulással.

– Hogy van a családja?

– Köszönöm jól, Debóra oviba jár, két év múlva lesz iskolás. Minden rendben van velünk, jól érezzük magunkat a katalán városban. Ezúton szeretném megköszönni, hogy engem tartottak a legjobb szegedi játékosnak, erre a címre büszke vagyok. Minden sportbarátnak boldog, szeretetben gazdag ünnepeket kívánok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik