Sport

Ötgólos vereség a lengyelektől

Lengyelország ellen kezdett a válogatott a csíkszeredai torna nyitó mérkőzésén. Nemzeti együttesünk ezt megelőzően 1972-ben lépett pályára Csíkszeredában, az akkori C-csoportos vb-n.

Kevin Primeau szövetségi kapitány ezúttal szinte csak fiataloknak adott bizonyítási lehetőséget, a válogatott alapemberei és a légiósok (Szirányi Bencét leszámítva) kimaradtak a keretből – számolt be a Szeredában történtekről a honi szövetség honlapja. Már a 7. percben vezetést szerzett a magyar csapat. Nagy Gergő parádés, tért ölelő átadásából Magosi Bálint volt eredményes. Nem sokáig tartott az örömünk, hiszen a 10. percben Leszek Laszkiewicz egy védelmi hibát kihasználva egyenlített. A lengyelek 137 és fél perc után tudtak gólt lőni a magyar csapatnak. Legutóbb ez 2008. április 4-én Dunaújvárosban sikerült nekik (1-1).

A második harmad egyértelműen a lengyeleké volt, akik könyörtelenül kihasználtak minden egyéni hibát. Előbb a 24. percben – emberelőnyben – Mateusz Rompkowski volt eredményes. Aztán a 27. percben – Bálizs Bence (képünkön) hibája után – Krystian Dziubinski emberhátrányban talált be. Újabb 1 perc 53 másodperc elteltével – Szirányi Bence körülményeskedését követően – Krzysztof Zapala lőtt gólt. A szünet előtt, a 39. percben Piotr Sarnik – létszámfölényes helyzetben – kapásból lőtt a magyar hálóba (1-5).
A záró játékrészben Budai Krisztián védte a mieink kapuját, de őt is gyorsan felavatták. A 44. percben Pawel Skrzypkowski lövése után Orbán Attiláról pattant a kapuba a korong. Magosi Bálint, majd az újsütetű csapatkapitány, Gröschl Tamás szépíthetett volna, ám lövéseiket Kamil Kosowski kapus védte.
A magyar válogatott tehát 6-1-re kikapott, ami azt is jelenti, hogy Kevin Primeau első kapitányi győzelmére egyelőre várni kell.

Lengyelország–Magyarország 1-6 (1-1, 0-4, 0-1)

Csíkszereda, 1000 néző

Magyarország: Bálizs (Budai K.) – Orbán, Láda B., Benk, Nagy G., Magosi; Hegyi, Pozsgai, Vaszjunyin, Gröschl, Somogyi; Kiss Dániel, Hüffner, Azari, Galanisz, Kiss Á.; Hetényi P., Szirányi, Tóth A., Hajós, Kiss Dávid. Szövetségi kapitány: Kevin Primeau
A további program:

csütörtök:

Magyarország–Ukrajna 14.00

Lengyelország–Románia 17.30

péntek:

Ukrajna–Lengyelország 14.00

Magyarország–Románia17.30
szombat:

Románia–Ukrajna 15.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik