Sport

Három súlyemelőnk az előolimpián

Három magyar is emelhet az e hétvégi londoni nemzetközi tesztversenyen, amellyel kipróbálják az ötkarikás versenynek otthont adó ExCel csarnokot.

A brit házigazdák, akik a nőknél a 69 és a plusz 75, a férfiaknál pedig a 94 és a plusz 105 kilogrammos kategóriában rendeznek versenyeket, 20 ország 43 emelőjét hívták meg, köztük Magát Krisztinát, Gyurkovics Ferencet és Nagy Pétert.

Magát az ólomsúlyúak között próbál szerencsét, Nagyék pedig a férfiak hasonló felső súlycsoportjában lépnek pódiumra, egyformán vasárnap.

A nőknél a “pluszosokat” két, egyformán hatfős csoportra osztották, a magyar emelő a B csoportban szerepel, Gyurkovics és Nagy a +105 kg várhatóan tizenkét sportolót felvonultató A csoportjában lép dobogóra.

A lényeg ugyan a csarnok versenyhelyzetben való kipróbálása, beüzemelése, azért – amint azt Bökfi János szövetségi kapitány elmondta – a sikerrel megemelt súlyok nagysága is igen fontos.

Már csak azért is, mert példának okáért a novemberi, párizsi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon sem Magát, sem Gyurkovics nem produkált összetett eredményt. Előbbi (három sikeres szakítógyakorlat után) vádligörcs miatt lökni már képtelen volt, utóbbi pedig még a bemelegítéskor az edzőteremben megsérült, s egyetlen kísérlet nélkül visszalépett a vb-től.

Annál jobban helytállt Nagy Péter, aki az ólomsúlyúak között összetettben az igen jónak számító 8. helyet szerezte meg, 415 kg-os egyéni csúccsal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik