Sport

A klubelnök erre számított

Az Albacomp Fehérvár kosarasai remekelnek az őszi idényben

Az általuk készített tabellán az első helyen állnak, egy másikon a másodikon, de azt mondják, ennek jelenleg nincs különösebb jelentősége, messze még a szezon vége. Az albacomposok ugyanúgy nyolc győzelmet és egy vereséget számlálnak, mint a Szombathely és a Körmend. Előbbiektől balszerencsés vereséget szenvedtek idegenben, utóbbiakat szerencsével verték itthon. A klub elnöke, Nagy Gábor elégedett az eddigi szerepléssel.

– Nem lepett meg a menetelésünk, a sorsolás ismeretében gondoltam, hogy december elején ilyen pozícióból várjuk majd a folytatást. A Falco ellen a kezünkben volt az októberi meccs, a végjátékban, az utolsó másopercekben buktunk el. Ugyanakkor a Körmend elleni hazai derbi végig a vendégeknek állt, ekkor mi kerekedtünk felül a végjátékban, Fortuna megfogta kezünket. Persze, ez kevés lett volna a diadalhoz, kellett hozzá a csapat harcossága is, bármennyire is ellépett tőlünk a rivális a mérkőzés derekán, egy pillanatra sem adtuk fel. Úgy számoltam, hogy a szezon ezen szakaszában egy vereséggel állunk majd, továbbá gondoltam, hogy a riválisok is buknak legalább egyszer. Ez be is jött – közölte Nagy Gábor, az Alba Regia SC elnöke. A sportklub a kosárlabdacsapatot működtető gazdasági társaság százszázalékos tulajdonosa. A sportvezető korábban a liga elnökeként is tevékenykedett, továbbá a szövetség általános alelnöki pozícióját is betöltötte, tizenkét éven át. Amikor az első ember, dr. Bartha Ferenc kormánybiztosként dolgozott, Nagy Gábor vezette az MKOSZ-t.

Mostanság kizárólag a fehérváriakra koncentrál, örömmel konstatálja, hogy az agyagi gondok ellenére – egyre nagyobb nehézségekbe ütközik, hogy tartozásoktól mentesen éljék napjaikat – a gárda nagyszerűen menetel.

– A nyár eleji, Szolnok elleni bajnoki döntő a kezünkben volt, biztosra vettem, hogy miénk lesz az a aranyérem, végül elveszítettük. Az Olaj masszív, egységes csapat volt; s az most, rendkívül erős játékosállománnyal. Nem véletlenül hódították el a tavasszal a Magyar Kupát is, a fináléban ott is nálunk bizonyultak jobbnak. Azóta sem lettek gyengébbek, idén is ott lesznek a legfényesebb éremért zajló csatározásban. Minket többen bennünket, hogy a tavalyihoz képest gyengült a keretünk, én azonban optimistán vártam az őszi szezonkezdést. Két kulcsemberünk, egyben közönség kedvencünk, Hanga és Crocker távozott ugyan, ám hasznos kiegészítő embereket, jó iparosokat szerződtettünk. Supola nagyon hasznos csapattag, jól szervezi a játékot, Chism védekezésben nyújt átlag felettit, kiválóan szedi a lepattanókat. El-Amin ponterős, s ugyanez mondható el a már a tavalyi szezonban is itt pattogtató Hollisról. Az irányítónk, Simon a megszokott, megbízható játékát nyújtja, immár évek óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik