Sport

80 ezer forintra büntették a Fradi edzőjét

Házi bírságot kapott Elek Gábor a zilahi torna döntőjében levonult FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

A KEK-győztes gárda szakvezetője elmondta: nem azért kapta a büntetést, mert csapatát lehívta a pályáról, hanem azért, mert a találkozón kétperces büntetéssel sújtották a bírók.

“Van egy házi szabályzatunk, ami alapján a cserepadon lévő játékosok vagy edzők közül bárki fegyelmezetlenség miatt kétperces kiállítást kap, az fizet; első ilyen esetben a játékosok 5000, az edző 10 000 forintot. Minden újabb ilyen fegyelmezetlenségnél duplázódnak az összegek. Nekem ez a negyedik ilyen büntetésem volt a szezonban, így 80 ezer forintot fizetek be” – mondta Elek Gábor.

Kiemelte: azért hívta le csapatát a román Zalau elleni döntőben, mert a játékvezetés színvonala szerinte nem volt megfelelő. Annyira eldurvult a meccs, hogy érzése szerint fennállt a sérülés veszélye. Amikor a meccs félbeszakadt, a 46. percben a házigazda 24-22-re vezetett, de azt megelőzően javarészt az FTC-nél volt az előny, ám a magyar együttesnek gyakran többszörös emberhátrányban kellett játszania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik