Sport

4 és fél millió forintot nyertek magyarjaink Prágában

Kovács András és Szabó Zoltán értek pénzbe Prágában, mindketten 2 millió forintnál is többet nyertek.

Négy magyar játékos jutott tovább az előselejtezőt jelentő első két napról, közülük azonban csak Kovács „and217” András és Szabó Zoltán jutottak fizetős helyekre – írja a Poker.hu.

Gál Ferenc, Szabó Zoltán, Miklós Csaba és Kovács András alkotta kvartettért szoríthattunk a World Poker Tour Prága versenyén, mind a négyen az élmezőnyben jutottak tovább a rangos torna selejtező napjairól.

Sajnos sem Gál, sem Miklós nem értek pénzbe, ahova azonban Kovács és Szabó is bejutottak. Habár ők sikeresen vették a 2. versenynapot is, nagy csoda kellett volna ahhoz, hogy a kevés zsetonjukat feltornászzák, és harmadik napon bejussanak a hatfős fináléba.

Sajnos a csoda elmaradt, Szabó az 56. helyen búcsúzott, amiért 6400 euró ütötte markát, Kovács egy kicsivel jobb helyre ért fel a ranglistán, de neki is be kellett érnie a 37. pozícióval, amely 8 400 eurót ért számára.

Kovácsot nagyon nagy tehetségnek tartják, az EPT Loutrakin elért szép eredménye utána megint a tűz közelébe jutott, de az utolsó lépés nem jött ki neki, kieső partijában A-8-al ment allin, amellyel egy királypárba futott, és nem sikerült legyőznie.

Reméljük hamarosan egy fényes győzelmet szállít, akár még Prágából, ahol nemsokára kezdődik az Európai Póker Turnén (EPT) csehországi állomása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik