Sport

Stadiont szeretnének építeni Kecskeméten

Ugyan a kecskeméti labdarúgásban a jelen a pénztelenségről szól, a klubnál mégis stadionépítésről álmodnak. Itt vannak a tervek!

Zajos heteken van túl a a Kecskeméti TE labdarúgó csapata. A klub tartozása miatt a játékosok hasmenésre hivatkozva levonultak a pályáról, majd a a tavayli sikerek kovácsa, Sivic mester is elköszönt – közös megegyezéssel. A klubnál azonban nem állt meg az élet.

A Társasági Adóból várhatóan befolyó támogatást a profi futball klubok 2012-től már létesítményfejlesztésre is fordíthatják. Akár stadion építésére is – Kecskeméten is erről álmodnak, amennyibenpályázatukat az MLSZ is támogatja.

A kecskemétiek a stadion előző rekonstrukciójának tervezőivel  a 7. Dimenzió Építészirodával már felvették a kapcsolatot és elkezdték a munkát a bővítési, fejlesztési irányokkal kapcsolatban. A rekonstrukció és a fejlesztés a jelenlegi stadiont és az edzőpályákat is magába foglaló 12,8 hektáros területén valósulna meg. Az előírások alapján a legalapvetőbb szempont a befogadóképesség – 10-12 ezer néző -, a fedett lelátók, a média, a VIP és a kiszolgáló helységek mérete, száma, illetve az, hogy az új sportkomplexum, ne csak a profi futballnak, hanem a város sportolni vágyó lakóinak is helyszínt biztosítson – írja a klub honlapja.

Az első építészeti tervek elkészültek. A város polgármestere a terveket látva elvi támogatásáról biztosította a klub és az építésziroda munkatársait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik