Sport

Mostantól a PokerStars nevét viseli a lübecki stadion

A német negyedosztályú lübecki labdarúgócsapat stadionját ezentúl PokerStars.de - Stadion an der Lohmühle-nek hívják.

A 18 ezer fő befogadására képes németországi Lübeck városi stadionja mostantól a PokerStars nevét fogja viselni – írja a Poker.hu.

A világ legnagyobb pókertermeként ismert PokerStars az erős lobbijának köszönhetően megnyerte a jogot, hogy a VFL Lübeck sportlétesítményének a nevében szerepeljen. A PokerStars régóta azon fáradozott, hogy a Schleswig-Holstein régióban is legálissá nyilvánítsák az online pókert.

Az említett térségben ugyanis nem lehetett online pókerezni, amely törvényt azonban szeptemberben eltörölték, köszönhetően a PokerStars hihetetlen törekvéseinek. Az online terem ennek örömére főszponzorává vált a lübecki focicsapatnak is, ami nem meglepő, hiszen régóta nagy támogatója a sportnak, számos olyan játékos van a csapatában, akik egykor sportsztárok voltak (pl.: Boris Becker).

Azonban eddig nem volt rá példa, hogy egy csapatban ekkora részesedést szerezzen magának a PokerStars, amelynek célja, hogy feljutassa az élvonalba a kiscsapatot, mely utoljára 1969-ben szerepelt a Bundesligában. A csapat egyébként legnagyobb sikerét 2004-ben érte el, amikor is bejutott a Német Kupa elődöntőjébe, ahol azonban a Werder Bremen útját állta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik