Sport

Federer már döntős a világbajnokságon

Roger Federer két szettben győzte le David Ferrert a vb első elődöntőjében, szombaton. Holnap pályafutása századik ATP-döntőjében játszik.

David Ferrer sok sikerélményre nem alapozhatott, amikor Roger Federer ellen készült, péntek éjszakába nyúló veresége után, hiszen eddigi tizenegy összecsapásuk mindegyikét a svájci nyerte.

Szombaton délután a Barclays ATP World Tour Finals elődöntőjében viszont jól kezdett Ferrer. Brutális tenyeresével irányította, és javarészt hozta is az alapvonali csatákat, magabiztosan adogatott. Sőt, 5-4-es előnyben szorongatta a címvédőt. Közel kilenc perces kínlódásra kényszerítette a svájcit, de játszmalabdához nem tudott jutni, így Federer kiegyenlített. Ahogy az lenni szokott, a lendület továbbvitte az ötszörös világbajnokot, és azonnal elvette Ferrer szerváját. Térfélcsere után könnyedén tett pontot az első felvonás végére.

Federer adogat a szettért:

A második játszmában már nem tudott olyan hatékony és elszánt játékot nyújtani a spanyol, mint az első ötven percben, így Federer egy korai brékkel meglépett. Mivel a tizenhatszoros Grand Slam-bajnok adogatásai nem forogtak veszélyben a szett hátralevő részében, így különösebb izgalmak nélkül fejezte be az egy óra és huszonöt percig tartó mérkőzést. Ráadásul, 5-3-nál értékesített fogadóelőnye azt jelentette, hogy adogatnia sem kell karrierje századik ATP-szintű döntőjéért.

Federer meccslabdája:

A győzelemmel az is biztossá vált, hogy a vb-n még mindig veretlen svájci visszaszerzi a világranglista harmadik helyét Andy Murraytől jövő hétfőn.

Federer a londoni világbajnokság holnapi döntőjében a Jo-Wilfried TsongaTomas Berdych találkozó győztesével mérkőzik, 18:30-tól.

Eredmény – ATP-vb, London (2,227 millió font), elődöntő
Roger Federer (svájci, 4.) – David Ferrer (spanyol, 5.) 7-5, 6-3
Szombat esti program, 21:15-től, Digi Sport (ÉLŐ):
Jo-Wilfried Tsonga (francia, 6.) – Tomas Berdych (cseh, 7.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik