Sport

Iksz az Eger-Vasas rangadón

Döntetlennel zárult az Eger-Vasas rangadó a férfi vízilabda ob I hétfői játéknapján.

Az angyalföldiek veretlenül érkeztek a Bitskey-uszodába, ahol 1300 néző várta a csapatokat. A vendégeknél a sérült Nagy Viktor mellett a horvát gólzsák, Miho Boskovic sem tudta vállalni a játékot betegsége miatt.

Idegesen kezdett a hazai csapat, és bár a 300. élvonalbeli meccsét játszó Binder Szabolcs vezetést szerzett, a folytatásban kimaradtak a helyzetek és a fiatal Fazekas Tibor ejtéséből Szécsi Zoltán hálójában landolt a labda. A második negyedben hibát hibára halmoztak a hazaiak, eközben Vámos duplázott, majd Kiss Gergely előnyből szerzett góljával 4-2-es vezetéshez juttatta a fővárosiakat.

A harmadik negyed kilenc gólt hozott, 5-4-es megoszlásban. A Vasas 7-4-re, 8-5-re is vezetett. A negyed hajrájában felzárkózott az Eger.

A 24. percben egy bekapott gólt követően Decker megütötte Varga Zsoltot, a brutalitásért végleges kiállítás és négyperces emberhátrány járt a Vasasnak.

A hazaiak nem éltek jól a lehetőséggel, mindössze egy gólra voltak képesek Biros révén. Varga Zsolt találatával négy perccel a vége előtt átvette a vezetést a házigazda, ám Katonás Gergely előnyből döntetlenre mentette a változatos összecsapást.

“A sport iránti alázat hiányzik a csapatomból. Fegyelmezetlen, nagyképű, beképzelt játékkal nemhogy bajnok nem lesz, csoda lesz ha bejut a négy közé” – mondta Gerendás György, a ZF-Eger vezetőedzője.

Földi László, a Vasas trénere amiatt dühöngött, hogy Biros Péter hasonló szabálytalanságot követett el, mint Decker, de ő nem kapott négyperces kiállítást.

Eredmény – vízilbda ob I

ZF-Eger – TEVA-Vasas-UNIQA 9-9 (1-1, 1-3, 5-4, 2-1)
Legjobb góldobók:
Varga Zs., Biros, Hosnyánszky 2-2, illetve Kiss G., Vámos 2-2

Groupama-Honvéd – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6-13 (0-3, 2-2, 2-6, 2-2)

FTC-Fisher Klíma – Debrecen Fujitsu 4-4 (2-1, 1-0, 1-1, 0-2)

OSC – BVSC-Zugló 5-6 (2-2, 1-1, 1-0, 1-3)

Szeged-Beton VE – Bodrogi Bau-Szentesi CS and K-Szentesi VK 14-9 (3-2, 1-3, 7-2, 3-2)

Kaposvári VK – PVSK-Fűszért 7-7 (1-3, 0-1, 3-2, 3-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik