Sport

Federer gond nélkül a legjobb nyolcban

Roger Federer bő egy óra alatt, könnyedén győzte le Richard Gasquet-t a párizsi mesterverseny esti programjában, csütörtökön.

Az újra magabiztos és meggyőző Federer taktikusan, a játék minden elemében felülmúlva búcsúztatta a gyakran “Baby Federerként” emlegetett franciát. Annak legnagyobb fegyverét, egykezes fonákját teljesen kikapcsolta, így sima két szettben lépett át rajta, ahogyan tavaly is tette ugyanitt, Párizsban, csak akkor egy körrel korábban.

A svájci mester ellenfele a múlt héten, Valenciában parádézó argentin Juan Monaco lesz, aki ezúttal komoly segítséget kapott ellenfelétől, Mardy Fish-től. Miután a jelenlegi legjobb amerikai 6-1-re söpörte be az első felvonást, két meccslabdát is elrontott a második játszma rövidítésében. Döntőszett 2-1-nél pedig ágyéksérülés miatt feladta a nyolcaddöntőt. Fish egyébként ettől függetlenül is kiharcolta a részvételt a jövő vasárnap kezdődő ATP-világbajnokságon, ám látva a sérülést, csak bizakodhatunk, hogy rendbe jön. Élete legjobb szezonján van túl, kétségtelenül kiérdemelte a fellépést.

Ha mégsem tudják összedrótozni bő egy hét alatt Fish-t, akkor a versenyfutás kilencedik helyezettje, a szintén karrierje csúcsán lévő szerb, Janko Tipsarevic váltja a londoni rajtlistán.

Délután lépett tovább az egyetlen állva maradt francia, Jo-Wilfried Tsonga. A világranglista nyolcadik helyezettje a mostanában keménypályán is stabil Andreas Seppit győzte le sima két szettben. A közönségkedvenc Tsonga holnap Novak Djokoviccsal csap össze a negyeddöntőben. Kettejük mérlege 5-4 a francia javára, de a legfontosabb derbiket (a 2008-as ausztál open döntőjét és az idei wimbledoni elődöntőt) a világelső nyerte. Kérdés, hogy Nole sérült válla és viszonylag rossz formája mire lesz elég a párizsi publikum utolsó reménységével szemben.

Eredmények – ATP-torna, Párizs (2,75 millió euró), nyolcaddöntő
Tsonga (francia, 6.) – Seppi (olasz) 6-3, 6-4
Monaco (argentin) – Fish (amerikai, 7.) 1-6, 7-6, 1-2-nél Fish feladta
Federer (svájci, 3.) – Gasquet (francia, 16.) 6-2,
Isner (amerikai) – Lopez (spanyol) 6-4, 6-2
A negyeddöntők programja:
Péntek, 14:00, DigiSport (ÉLŐ)
Berdych (cseh, 5.) – Murray (brit, 2.)
Monaco (argentin) – Federer (svájci, 3.)
Djokovic (szerb, 1.) – Tsonga (francia, 6.)
Ferrer (spanyol, 4.) – Isner (amerikai)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik