Sport

Djokovicot megverték Federer szülővárosában

A japán Nisikori Kej óriási meglepetésre legyőzte a világelsőt, és Federerrel meccselhet majd a bázeli tenisztorna döntőjében.

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic jól kezdett az 1,84 millió euró összdíjazású, keménypályás bázeli férfi tenisztorna elődöntőjében, 6-2-re megnyerte az első szettet, de 21 éves japán ellenfele nagyot küzdött, és a második játszmában rövidítésben kerekedett felül a szerb klasszison.

Nisikori Kej a döntő szettben valósággal leiskolázta a vállát kissé fájlaló Djokovicot, a japán teniszező egyetlen játékot sem engedélyezett ekkor a világelsőnek, és bejutott a fináléba.

A döntőben a hazai közönség előtt szereplő, címvédő Roger Federer lesz Nisikori ellenfele. A volt világelső svájci két játszmában győzött honfitársa, Stanislas Wawrinka ellen.

Federer eddig négy alkalommal (2006, 2007, 2008, 2010) nyerte meg a szülővárosában zajló viadalt.

Eredmények – ATP-torna, Bázel (1,84 millió euró), elődöntők
Nisikori (japán)-Djokovic (szerb, 1.) 2:6, 7:6, (7-4), 6:0
Federer (svájci, 3.)-Wawrinka (svájci) 7:6 (7-5), 6:2

A 2,019 millió euró összdíjazású, keménypályás valenciai férfi tenisztorna szombati elődöntőjében az argentin Juan Monaco három szettben legyőzte az első helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő David Ferrert, így bejutott a döntőbe.

Marcel Granollers folytatta sikersorozatát: a hazai közönség előtt szereplő játékos a másik elődöntőben két szoros játszmában nyert az argentin Juan Martin del Potro ellen. Granollers győzelmével Tomas Berdych is jól járt: a cseh teniszező ezzel – hatodikként – bejutott a londoni idényzáró Mesterek Kupájára.

A november 20. és 27. között esedékes nyolcfős viadalra eddig Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer és David Ferrer kvalifikálta magát. A maradék két helyre Jo-Wilfried Tsonga és Mardy Fish pályázik a legnagyobb eséllyel.

Eredmények – ATP-torna, Valencia (2,019 millió euró), elődöntők
Monaco (argentin)-Ferrer (spanyol, 1.) 7:5, 1:6, 6:3
Granollers (spanyol)-Del Potro (argentin, 6.) 6:4, 7:6 (7-4)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik