Sport

Stosur tönkreverte Li Nát, elődöntős

Samantha Stosur követte Kvitovát és Azarenkát a WTA-vb elődöntőjébe, miután legyőzte Li Nát. Később Zvonarjova örülhetett.

A US Open-győztes ausztrál Samantha Stosur rendkívül könnyedén, mindössze egyetlen játékot veszítve győzte le a kínai versenyzőt.

A 4,9 millió dollár összdíjazású, isztambuli WTA-világbajnokságon így bejutott a legjobb négy közé. A pénteki összecsapás csupán 1 óra 6 percig tartott. A két játékos hatodik alkalommal találkozott egymással, és eddig mindig Stosur diadalmaskodott.

A legjobb négy között a helyét már korábban biztosító fehérorosz Viktorija Azarenka kikapott a bokasérülés miatt visszalépő Marija Sarapova helyére beszálló Marion Bartolitól.

A wimbledoni bajnok Petra Kvitova két játszmában nyert a lengyel Agnieszka Radwanska, ezzel veretlenül csoportelső lett.

A cseh játékos 7:6, 6:3 arányú pénteki győzelme egyben azt is jelentette, hogy a második elődöntős helyért hármas holtverseny alakult ki, amelyben Vera Zvonarjovának volt a legjobb játékaránya, így az orosz teniszező jutott be negyedikként a szombati elődöntőbe.

Eredmény – WTA-vb, Isztambul
Fehér-csoport:
Samantha Stosur (ausztrál, 7.)-Li Na (Li Na, kínai, 5.) 6:1, 6:0
Marion Bartoli (francia, 9.)-Viktorija Azarenka (fehérorosz, 4.) 5:7, 6:4, 6:4
A csoport végeredménye: 1. Azarenka 2 győzelem, 2. Stosur 2, 3. Bartoli 1, 4. Li 1, 5. Sarapova 0
Vörös-csoport:

Petra Kvitova (cseh, 3.)-Agnieszka Radwanska (lengyel, 8.) 7:6 (7-4), 6:3

A csoport végeredménye: 1. Kvitova 3 győzelem, 2. Vera Zvonarjova (orosz, 6.) 1 (35-37), 3. Radwanska 1 (36-43), 4. Caroline Wozniacki (dán, 1.) 1 (34-41)

A szombati elődöntőben: Azarenka-Zvonarjova, Kvitova-Stosur

Ajánlott videó

Olvasói sztorik