Sport

Egyik legjobbját vesztette el a női röpi-válogatott

Milovits Júlia nélkül kénytelen szerepelni a magyar női röplabda-válogatott az olimpiai előselejtező tornán.

A Magyar Röplabda Szövetség tájékoztatása szerint már az edzőtábor hétfői indulásakor kérdéses volt Milovits Júlia játéka, ugyanis a nemzeti csapat egyik meghatározó játékosa négy hete Achilles-íngyulladást állapítottak meg nála.

Dr. Hidas Péter csapatorvos elmondta, el lett hanyagolva a sérülés, csak két-három hete kezdték el kezelni, a vizsgálatok során pedig az is kiderül, hogy más probléma is akad: „A fül-orr-gégész megállapította, hogy egy baktériumfertőzés miatt egy góc alakult ki, ami bekerülve a véráramba okozója is lehet a gyulladásnak. Ez jó hír is lehet, mert így biztosan tudjuk a kiváltó okot és könnyebben tudjuk kezelni. Antibiotikum, gyógytorna, masszázs és utána kezdheti is az edzést.”

 

Milovits elárulta, olyan edzéseket végezhet, amikkel nem terheli a lábát, úgyhogy a legtöbb idejét a konditeremben tölti, illetve a falnál labdázik. „Már 4 hete vagyok pihenőn és előreláthatólag még kb. 3 hét szünet vár rám. „Nem könnyű megbarátkoznom a kialakult helyzettel, hogy nem játszhatok, valamint, hogy az aktuális válogatott programon sem vehetek részt. Leginkább most azzal foglalkozom, hogy mihamarabb meggyógyuljak, és ismét versenyezhessek” – mondta Milovits.

Jókay Zoltán szövetségi kapitány szerint most az a legfontosabb, hogy Milovits meggyógyuljon és el tudja kezdeni az edzéseket, így az előzetes tervekkel ellentétben mégsem vitték magukkal a játékost a tiszaújvárosi edzőtáborba, mivel napi kezelésre kell járnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik