Sport

Hosszabbításban kapott ki a Sopron

Uniqa-Euroleasing Sopron (Uniqa-Euroleasing Sopron)
Uniqa-Euroleasing Sopron (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Az Uniqa-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata a Tarbes elleni győzelem után hazai vereséggel folytatta szereplését az Euroligában.

A Nadezda Orenburg volt az ellenfele az Uniqa-Euroleasing Sopron együttesének a női kosárlabda Euroliga szerdai játéknapján. A magyar csapat az első körben magabiztos győzelemmel kezdett a francia Tarbes ellen, akkor 77-58-ra győztek Fegyvernekyék.

Az Orenburg ellen is a győzelem volt a cél, hiszen ha tovább akar jutni a Sopron, a hazai meccseket hozni kell. Az oroszok az első körben 81-69-re kaptak ki az olasz Schiótól. Most azonban egyáltalán nem megilletődötten kezdtek az MKB Arénáéban, hiszen az első negyedet 18-13-ra megnyerték Zakaluznaja ponterős játékának köszönhetően. Mindezt úgy, hogy már 6-0-ra is vezetett a Sopron Horti vezérletével.

A vendégek másik gólerős kosárlabdázója ezen az estén Danilockina volt (na meg a szintén 21 pontig jutó Veramajenka), ő a triplák értékesítésében jeleskedett. Mégis, a nagyszünetre a Sopron ledolgozta a hátrányát, és ötpontos vezetésre tett szert (32-27).

A harmadik negyedben remekelt Székely Norbert együttese, Fűrész Dia irányítójátéka mellett pontokkal is jeleskedett, így kilenc pontra hízott a zárónegyed előtt a hazaiak előnye. Kevesen gondolták ekkor, hogy a találkozót elveszíti a Sopron. Pedig így történt.

7:40-nel a vége előtt Kurasova-Gorbunova pontjával már 61-51, majd 63-53 volt az állás, azaz tíz ponttal ment a magyar együttes, ott viszont valami megszakadt. Zakaluznaja és Veramajenka gyorsan ledolgozta a hátrányt, miközben támadásban sokat hibáztak a hazaiak, elsősorban Fegyverneky volt bizonytalan. Nyolc másodperccel a vége előtt dobta el az utolsó támadásnál a labdát, amely nem volt pontos.

A hosszabbításban egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, így izgalmas lett a vége, amely Danilockina hárompontosával kezdődött. Sajnos erre nem volt érdemben válasz. Az utolsó támadásnál a palánk alá került a labda, Kurasova-Gorbunova kiejtette a kezéből a lasztit, melyre hárman vetődtek.

A labda a mieinknél maradt, az oldalbedobás után Fegyverneky eldobta a triplát, de nem volt pontos a labda. A lepattanót Kurasova leszedte, a fault után az első büntetőt bedobta, a másodikat direkt kihagyta. Sajnos, a lepattanó az oroszoké lett, kikapott a Sopron.

Eredmény – női kosárlabda Euroliga
Uniqa-Euroleasing Sopron – Nadezda Orenburg 76-78 (13-18, 19-9, 21-17, 12-21, 11-13)
A pontdobók: Fűrész, Fegyverneky 16-16, Kurasova-Gorbunova 13, Zavecz 7, Krnijic 5, Horti 4, Szabó F. 2, illetve Veramajenka, Danilockina 21-21, Zakaluznaja 15, Brunson 12, Zhedik 5, Ruzanova 3, Ovcharenko 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik